BAGERISTA JE REKAO DA NE ZNA KO MU JE ŠEF, A POSLE 10 MINUTA SE URUŠILA ZGRADA: Stanari Vračara u totalnom ŠOKU!
Užas u Vidovdanskoj, Foto: Espreso

jezivo

BAGERISTA JE REKAO DA NE ZNA KO MU JE ŠEF, A POSLE 10 MINUTA SE URUŠILA ZGRADA: Stanari Vračara u totalnom ŠOKU!

Stanari zgrade su na sreću evakuisani na vreme pa u nije bilo povređenih

Objavljeno: 14:08h

Danas se opet u Vidanovskoj ulici na Vračaru obrušio deo zgrade koja je u petak pretrpela veliku štetu jer su potkopani temelji sa parcele pored na kojoj je trenutno gradilište.

Podsetimo, u rupu tik do stambene zgrde propao je jedan ceo stan u prizemlju kao i deo stana iznad, a na dnu ambisa nalazio se bager koji je zarobljen.

Stanari zgrade su na sreću evakuisani na vreme pa u nije bilo povređenih. Međutim, prema svim procenama, stanari zgrade ne mogu ući unutra jer se objekat vodi kao nebzbedan i nestabilan, što se danas i pokazalo.

Na licu mesta reporterima Espresa stanari su rekli da je Goran Vesić obećao da će se nastaviti sa nasipanjem i saniranjenm problema i da su juče na sastanku sa njim u Skupštini grada tražili da se vrate u zgradu kako bi pokupili stvari, ali im to nije dozvoljeno zbog bezbednosti.

"Danas smo došli da obiđemo radove i vidmo da li se nasipa, u trenutku kada smo došli zatekli smo bageristu koji je rekao da se obustavlja nasipanje i da mu je to rekao šef, na moje pitanje ko ti je šef, rekao mi je da ne zna i otišao je, posle 10 minuta srušio se deo zgrade", kaže stanar objekta koji je želeo da ostane anoniman.

Nikola Jelenković zamenik predsednika gradske opštine Vračar oglasio se povodom ovog slučaja:

"Grad Beograd i opština Vračar ulažu maksimalne napore da se sve niveliše, kao što ste videli otpao je još jedan deo zgrade, hitno smo reagovali da se mesto obezbedi, investitor je morao da popuni jamu da bi zgtada bila što stabilnija i sigurnija ali je iz nepoznatih razloga obustavio radove danas. Gradska inspekcija je izdala obaveštenje o zabrani korišćenja objekta jer je zgrada jako nestabilna i preti opasnost da nastavi da se obrušava zbog greške investitora. Stanare smo iselili i obezbedili im potreban smeštaj i do daljnjeg ćemo se brinuti o njima, sve u dogovoru sa zamenikom gradonačelnika Goranom Vesićem", rekao je on.

Inače, kako nezvanično saznajemo Milan Uzelac je građevinski inženjer koji je angažovan prema rešenju građevinske inspekcije da radi na sanaciji zgrade, dok je na lice mesta stigao Miloš Lazović,penzionisani profesor Građevinskog fakulteta koga treba da uključe kao savetnika u saniranju ovog problema.

Bonus video:

00:17

Trenutak rušenja drugog dela zgrade u Vidovdanskoj

Podsetimo, do urušavanja je došlo prvi put u petak nešto pre podneva, kada je jedan deo zgrade obrušen, jer su potkopani temelji sa parcele pored na kojoj je trenutno gradilište.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.