PONOVO POTOP NA GRADSKIM ULICAMA: Izlili se bujični potoci u ivanjičkim selima, mnogi putni pravci NEPROHODNI FOTO
Trenutno je neprohodno desetak putnih pravaca, Foto: RINA

UŽAS

PONOVO POTOP NA GRADSKIM ULICAMA: Izlili se bujični potoci u ivanjičkim selima, mnogi putni pravci NEPROHODNI FOTO

Trenutno je neprohodno desetak putnih pravaca

Objavljeno:

Jaka kiša praćena grmljavinom ponovo je u popodnevnim satima pogodila opštinu Ivanjica. Obilne padavine dokrajčile su već načete puteve u selu Gleđica i Vučak podno planine Golije, a brojna domaćinstva ponovo su potpuno odsečena. Voda se izlila i na glavne gradske ulice.

"Sa današnjim novim padavinama situacija je postala još alarmantnija. Ono što je sanirano u prethodna dva dana sada je ponovo odnela voda. Oštećenja na putnoj infrastrukturi su višemilionska", izjavio je za RINU predsednik opštine Ivanjica Momčilo Mitrović.

Nevreme, Ivanjica
foto: RINA

Trenutno je neprohodno desetak putnih pravaca, a nakon prestanka padavina mehanizicaija će izaći na teren, kao i komisija za procenu štete.

"Moramo tim ljudima što pre omogućiti normalno funkcionisanje. Pre svega sanirati puteve ka selima u kojima žive stari i bolesni kako bi mogli da prime neophodnu lekarsku pomoć. Dosta pacijenata iz sela dolazi na dijalizu u Ivanjicu. Dalja sanacija trajaće sigurno još mesec dana, mi još nismo završili ni redovno nasipanje i popravku puteva koje smo planirali budzetom, a desi nam se ovo nevreme koje napravi haos u nekoliko MZ”, kazao je predsednik Mitrović.

Nevreme, Ivanjica
foto: RINA

Opština Ivanjica još uvek se nije u potpunosti oporavila ni od prošlogodišnje poplave, a zadesila je nova katastrofa. Bujične poplave napravile su najveću štetu na putevima ali i u malinjacima u podgolijskim selima Međurečje, Kumanica, Bratljevo, Erčege, Vučak i Kovilje, a pre samo sedam dana grad je uništio krompir u Močiocima, gde je napravljena stoprocentna šteta.

Mitrović kaže da ne sme ni da pomisli kolika bi materijalna šteta bila da nije ispucana ogromna količina protivgradnih raketa.

Nevreme, Ivanjica
foto: RINA

„Samo juče je ispaljeno više od 30 raketa, od početka protivgradne sezone u Ivanjici je ispaljeno preko 300, što je ogroman broj ako znamo da se u proseku tokom cele protivgradne sezone potroši od 200 do 250 raketa”, kazao je prvi čovek opštine Ivanjica.

Nevreme, Ivanjica
foto: RINA

On je istakao da je ove godine ministarstvo poljoprivrede značajno pomoglo obezbeđivanjem velike količine protivgradnih raketa, kao i da je lokalna samoiprava na vreme nabavila značajne količine i da projektila ima dovoljno.

Nevreme, Ivanjica
foto: RINA

(Espreso/RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.