MAPA REKA U SRBIJI KOJIMA PRETI IZLIVANJE: RHMZ izdao upozorenje, EKIPE SU NA POSEBNOM OPREZU (FOTO)
Mapa reka, Foto: Google Earth

OPREZ

MAPA REKA U SRBIJI KOJIMA PRETI IZLIVANJE: RHMZ izdao upozorenje, EKIPE SU NA POSEBNOM OPREZU (FOTO)

Hidrolog Dejan Vladiković rekao je da se prati stanje na terenu i da su na posebnom oprezu kada su u pitanju velike reke

Objavljeno:

Na devet reka u Srbiji tokom današnjeg i sutrašnjeg dana možda će doći do izlivanja, ali ono što je najbitnije, poplave kakve su viđene u Nemačkoj, ne prete našoj zemlji.

Hidrolog Dejan Vladiković rekao je da se prati stanje na terenu i da su na posebnom oprezu kada su u pitanju velike reke.

RHMZ je izdao upozorenje za danas i sutra za manje bujične vodotoke na slivovima Jadra, Kolubare, Crnice, Lepenice, Lugomira, Resave, Ravanice, Mlave i Timoka sa pritokama, gde su mogući kratkotrajni nagli porasti vodostaja.

Poplave
foto: Google Earth

"Još nema ekstremnih situacija, a što se tiče velikih reka ostajemo na oprezu, za sada ne deluje da će biti ekstremno", rekao je Vladiković danas za Tanjug.

Kako se navodi u biltenu preduzeća "Srbijavode" o stanju na vodotokovima o kojima oni brinu, na pojedinim rekama je već vanredna odbrana od poplava, i to na pet lokacija u Srbiji - na Ljuboviđi u Ljuboviji, na Kolubari u Lazarevcu, na Južnoj Moravi u Leskovcu, na Musinoj reci u Kraljevu i na Rasini u Kruševcu.

(Espreso / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.