DA LI NAM STIŽE NOVI TALAS? Objavljena detaljna statistika broja zaraženih, uočene su OZBILJNE PROMENE!
Ilustracija, Foto: Profimedia

delta soj

DA LI NAM STIŽE NOVI TALAS? Objavljena detaljna statistika broja zaraženih, uočene su OZBILJNE PROMENE!

Apeluju na građane da se vakcinišu kako bismo bili spremni za brzo širenje delta soja virusa, koji je nedavno registrovan u Srbiji

Objavljeno:

U Srbiji je od početka epidemije registrovano ukupno 718.590 slučajeva kovida 19. Do sada je testirano ukupno 4.554.099 ljudi. Od početka pandemije, od posledica zaraze preminule su 7.083 osobe, pokazuju podaci sa sajta covid19.rs. Na bolničkom lečenju je 297 pacijenata, od kojih je osam na respiratoru.

Prema poslednjem preseku, koronavirus je u Srbiji potvrđen kod još 125 osoba od testiranih 5.576 uzoraka. Od posledica zaraze preminule su tri osobe. Na respiratoru se nalazi osam pacijenata.

Stručnjaci upozoravaju da na to što ponovo imamo trocifren broj zaraženih utiče nizak stepen vakcinacije od kovida, a najveći trenutni problem je mala vakcinisanost među mladima.

Ističu da nas brojevi upozoravaju da smo na početku novog talasa, te da je neophodno ubrzanje vakcinacije.

Apeluju na građane da se vakcinišu kako bismo bili spremni za brzo širenje delta soja virusa, koji je nedavno registrovan u Srbiji.

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon je poručio da nema vremena za premišljanje i da bi hitno trebalo početi obaveznu vakcinaciju zdravstvenih radnika i rizičnih grupa stanovnika.

Upozorio je da za tri nedelje brojevi novozaraženih mogu postati četvorocifreni u jednom danu i da će bolnice verovatno početi da se pune već za sedam dana.

(Espreso/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.