BRNABIĆ U AMERICI SA DIREKTORIMA I VLASNICIMA VELIKIH KOMPANIJA! Premijerka će u SAD promovisati Srbiju
Ana Brnabić, Foto: Foto: Youtube/TWIN Global - The World Innovation Network

sastanci

BRNABIĆ U AMERICI SA DIREKTORIMA I VLASNICIMA VELIKIH KOMPANIJA! Premijerka će u SAD promovisati Srbiju

Tokom posete razgovaraće sa predstavnicima njujorškog ogranka organizacije Young Presidents Organizations, koja okuplja direktore i vlasnike velikih kompanija i startapa

Objavljeno:

Predsednica Vlade Ana Brnabić, danas i sutra boraviće u poseti Sjedinjenim Američkim Državama.

Cilj posete je da se Srbija promoviše kao konkurentna destinacija za investiranje u istraživačko-razvojne i poslovne centre visokotehnoloških kompanija.

Brnabić će se sastati sa predstavnicima visokotehnoloških kompanija i startapa, sa kojima će razgovarati o mogućnostima uspostavljanja i unapređenja saradnje sa Srbijom i predstaviti mogućnosti Srbije za ulaganje u istraživanje i razvoj.

Tokom posete razgovaraće sa predstavnicima njujorškog ogranka organizacije Young Presidents Organizations, koja okuplja direktore i vlasnike velikih kompanija i startapa.

Planiran je susret i sa direktorima i vlasnicima tehnoloških kompanija, startapa i VC fondova koje su na sastanak sa predsednicom vlade pozvali predstavnici VC kompanije Betaworks i organizacije Serbian Entrepreneurs, koja okuplja tehnološke preduzetnike srpskog porekla koji žive i rade u SAD i podržavaju jačanje i razvoj startap ekosistema u Srbiji.

Planirana je i poseta blokćain startapu Gilded i američkoj multinacionalnoj investicionoj banci Goldman Saćs.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.