BAJINU BAŠTU POGODILO JAKO NEVREME: Neke kupače ni to nije sprečilo da uđu u jezero Perućac! (FOTO)
Jezero Perućac, Foto: RINA

ENTUZIJASTI

BAJINU BAŠTU POGODILO JAKO NEVREME: Neke kupače ni to nije sprečilo da uđu u jezero Perućac! (FOTO)

Ipak, pljusak nije sprečio nekoliko entuzijasta da se osveže i okupaju u jezeru

Objavljeno:

Jako nevreme praćeno obilnom kišom, grmljavinom i ponegde gradom pogodilo je u popodnevnim satima Bajinu Baštu. Ova opština na zapadu Srbije puna je gostiju zbog Drinske regate, stoga plaža na jezeru Perućac vrvi od kupača koji su se nakon proloma oblaka razbežali u obližnje kafiće. Ipak, pljusak nije sprečio nekoliko entuzijasta da se osveže i okupaju u jezeru.

Perućac, Nevreme, Bajina Bašta
foto: RINA

"Voda je fenomenalna, lepša nego na moru. Svake godine dolazimo na Perućac i tu provodimo deo svog odmora. Gledamo da se taj datum uklopi sa datumom održavanja velikog spusta Drinom, jer je to nezaboravan doživljaj. Nadamo se samo da će vreme sutra biti lepše i da kiša neće pokvariti plovidbu od Perućca do Rogačice", izjavio je za RINU Miloš Despotović iz Beograda koji na regatu dolazi kako kaže, punih 20 godina.

Inače, jezero Perućac prethodne godine usled epidemije korona virusa postalo je jedna od top turistička destinacija u Srbiji, a najveća atrakcija su kućice na vodi u kojima su svi smeštajni kapaciteti rezervisani mesecima unapred. Velika zainteresovanost za ovaj kraj Srbije uslovila je i veći broj investitora koji ovde ulažu svoj novac.

Perućac, Nevreme, Bajina Bašta
foto: RINA

"Broj smeštajnih kapaciteta u Bajinoj Bašti je u konstantnom porastu. Tako da je sada više apartmana i privatnih kuća u kojim turisti mogu da odsednu. Cene smeštaja su ostale iste kao i prošle godine, u zavisnosti od lokacije i vrste apartmana zavisi i količina novca koju morate da izdvojite, ali svakako pristupačna je za svaki dzep. Cene smeštaja za Regatu se kreću u rasponu od 800 do 4.800 dinara po osobi za dan, u zavisnosti od prethodno pomenutih faktora. Sve informacije se mogu se mogu dobiti kontaktiranjem Turističkog info-centra u Bajinoj Bašti“, rekao je Siniša Spasojević iz TO Tara-Drina.

(Espreso / RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.