ZATVARA SE JEDNA OD NAJLEPŠIH SRPSKIH TURISTIČKIH DESTINACIJA: Nisu ispunjeni bezbednosni uslovi
Jezero Perićac, Foto: RINA

PONTONSKA PLAŽA

ZATVARA SE JEDNA OD NAJLEPŠIH SRPSKIH TURISTIČKIH DESTINACIJA: Nisu ispunjeni bezbednosni uslovi

Iako važi za jednu od najatraktivnijih turističkih lokacija, građani Bajine Bašte imaju problem kad je u pitanju rashlađivanje u ovim vrelim, letnjim danima

Objavljeno:

Pontonska plaža na jezeru Perućac postoji već neko vreme, ali je od strane inspektora bezbednosti plovidbe naređeno njeno zatvaranje, jer nisu ispunjeni svi bezbedonosni uslovi.

Iako važi za jednu od najatraktivnijih turističkih lokacija, građani Bajine Bašte imaju problem kad je u pitanju rashlađivanje u ovim vrelim, letnjim danima.

Na jezeru Perućac postoji pontonska plaža, ali je od strane inspektora bezbednosti plovidbe naređeno njeno zatvaranje, jer nisu ispunjeni svi bezbedonosni uslovi.

"Zahteva se da pontonska plaža bude uklonjena, jer na njoj nema medicinskih ekipa koje bi dežurale, kao ni licenciranih spasioca. Nama je ovo bio spas, jer nema drugih uređenih kupališta, a vršena su i ispitivanja ponotona i pokazalo se kao potpuno bezbedno, ali ipak izgleda da to nije dovoljno i da ovog leta nema ništa od kupanja na ovoj plaži", rekao je građanin Bajine Bašte.

Problem za realizaciju i ispunjavanje svih uslova predstavlja i nedostatak medicinskih i nemedicinskih radnika u Domu zdravlja u Bajinoj Bašti, stoga oni ne mogu biti upućeni na pontonsku plažu.

Iz TO Tara Drina su građane zamolili za strpljenje, a o celom slučaju su obavešteni i nadležni. Ponton neće biti izvađen iz jezera jer to zahteva velike troškove.

Bonus video:

12:00

ESPRESO MODNA POLICIJA: Milica Pavlović

(Espreso/RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.