SVE JE SPREMNO ZA DRINSKU REGATU: Sutra počinje karneval za sve ljubitelje plovidbe (FOTO)
Poslednje pripreme za Drinsku regatu, Foto: RINA

pripreme

SVE JE SPREMNO ZA DRINSKU REGATU: Sutra počinje karneval za sve ljubitelje plovidbe (FOTO)

Završne prirpreme privode se kraju, prvi čamci su već postavljeni i spremni za spust, ali isto tako očekuje se da će na vodi biti oko 1.500 čamaca

Objavljeno:

Ukoliko imate čamac ili splav, dovoljno vam je da učestvujete u pravom karnevalu na vodi i to na srpski način. U Bajinoj Bašti sve je spremno za Drinsku regatu, a ljubitelji plovidbe najlepšom srpskom rekom već postavljaju svoja plovila kako bi sutra tačno u 11 časova bili spremni, kada se očekuje da zelenom rekom krene kolona duga pet kilometara.

Karneval, Bajina bašta
foto: RINA

"Ovo je praznik za sve Bajnobaštance, u ovim danima naše mesto oživi i tada se broj staovnika utrostruči. Dolaze i strani turisti ali i mnogi iz naše zemlje, pa Bajina bašta postaje mala za sve one koji žele da uživaju u svim sadržajima Drinske regate. Naša je procena da će za ovih pet dana koliko manifestacija traje proći preko sto hiljada posetilaca. Dok kruna manifestacije je sam spust najlepšom srpskom rekom Drinom", kazao je za RINU, Siniša Spasojević, iz Turističke organizacije Tara-Drina.

Karneval, Bajina bašta
foto: RINA

Završne prirpreme privode se kraju, prvi čamci su već postavljeni i spremni za spust, ali isto tako očekuje se da će na vodi biti oko 1.500 čamaca.

"Gledajući broj prijavljenih učesnika i plovila za spust nadamo se će brojka iz prethodnih godina biti oborena i da će na reci naći preko 20.000 ljubitelja splavarenja i nezaboravnog provoda. Mi ćemo i ove godine precizno meriti broj čamaca na spustu sa mosta koji se nalazi između Skelana i Bajine Bašte. Preporuka je da se sa čamcima dođe dan ranije, jer za dan spusta su ogromne gužve ogromne i na samoj deonici deonici kojom se dolazi do Perućca", rekao je Spasojević.

Organizatori se nadaju da će manifestacija proteći u najboljem redu i bez incidenata, a da će svi oni koji zaplove se pridžavati pravila.

"Jako nam je bitan bezbedonosni aspekt, imamo dobro iskustvo od prethodnih godina. Povećavamo broj čuvara, redara, spasilaca ali i pripradnika žandarmerije kako bi sve proteklo u najboljem redu. Upoznajemo učesnike svake godine o pravilima plovidbe i ona se dopunjavaju naknadno kako bi izbegli svaki vid incidenta", zaključio je Siniša.

1 / 1 Foto: RINA

(Espreso / RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.