RUSKINJA JE OBJAVILA SLIKU BESKUĆNIKA, A NA NJOJ JE BIO STANKO! Srbin tumarao u ranama, a njegova priča je sam BOL!
Stanko M., Foto: Facebook printscreen

tuga i čemer

RUSKINJA JE OBJAVILA SLIKU BESKUĆNIKA, A NA NJOJ JE BIO STANKO! Srbin tumarao u ranama, a njegova priča je sam BOL!

Bojan takođe živi i radi u Rusiji. Stanka poznaje godinama. Opisuje ga kao vrednog, sposobnog

Objavljeno: 14:14h

Prethodnih dana društvenim mrežama proširio se apel za pomoć "beskućniku iz Srbije". Izvesna Ina, plemenita žena iz Moskve, kako je opisuju tamošnji Srbi, ugledala je čoveka u lepom, ali isprljanom odelu, čija ju je sudbina dirnula. Snimila ga je, postavila na društvene mreže i pozvala zemljake da reaguju. U komentarima su se nanizale reči onih koji ga prepoznaju. Sam se predstavio imenom i prezimenom, a oni su potvrdili. Reč je o Stanku M. čoveku iz Predejana, moleru, kažu vrsnom, koji je pre 25 godina otišao u Rusiju.

- On nije beskućnik. On je kupio stan od 100.000 dolara nadomak Moskve. U Predejanu ima trospratnu kuću. Pomaže brata iz Srbije, podiže porodicu u Rusiji - pobraja Bojan Ivković, zemljak.

Stanko postao beskućnik
Stanko postao beskućnikfoto: Facebook printscreen

Bojan takođe živi i radi u Rusiji. Stanka poznaje godinama. Opisuje ga kao vrednog, sposobnog. Kaže da je u Rusiju došao sa ženom i starijim detetom koje se rodilo u Predejanu, a da su u Rusiji dobili i drugo dete. Kaže da je svojim radom zarađivao, radio kod bogatih ljudi, kućio se, kupovao automobile, odvajao novac za letovanja.

U razgovoru za Telegraf.rs objašnjava da je ružna slika koja je dospela na mreže trenutna, te da se Stanko sada nalazi u lošem periodu. Ispričao nam je kako je imao porodičnih problema i kako više ne živi u spomenutom stanu. Rekao nam je i da ga je tuga zbog nemilih događaja navela na pogrešan put, da se opijao, da je tučen i povređivan. Istakao je i kako je ruska zima nemilosrdna, te da Stankovo iskustvo u proteklim mesecima mora biti gorko. Govorio je i o rani na ruci, na koju Fejsbuk upozorava kao na uznemirujuću.

Stanko nema dokumenta, a kako su pisali u objavama na društvenim mrežama, upravo zbog toga nije dobio pomoć ranije. Ipak, Srbi koji rade u Rusiji, neki od njih upravo iz Predejana, prepoznali su ga na tim snimcima, pronašli i odveli u bolnicu. Kako nam je njegov dalji rođak Srđan Anđelković kazao, pružena mu je lekarska pomoć.

- Nije bio problem da mu pruže pomoć, kad smo ga mi doveli. Drugo je kad ga vide na ulici - kaže nam navodeći da se Stanko danas oseća bolje, da je od lekara stigla preporuka da ga ne zadrže na bolničkom lečenju, već da ga smeste u neki privatan stan: - Imunitet mu je oslabljen. Sav je u ranama i ožiljcima.

Stanko Marković
foto: Facebook printscreen

Savet lekara su, kaže, poslušali.

- Okupan je, obrijan, ima gde da spava, ima i nekog ko je s njim po ceo dan - kaže Srđan.

Želja mu je da se Stanko najpe oporavi, što će se, uveren je, uskoro desiti. Posle je na njemu da odluči u kom će pravcu nastaviti život. To kaže zbog brojnih komentara o tome treba li mu "kupiti kartu i poslati ga kući, u Srbiju".

- Ja ne bih voleo da neko sutra o meni odlučuje tako - rekao je ističući da će Stankova volja biti ispoštovana.

Kaže i da novac za kartu nije problem, te da apeli za novčanu pomoć nisu potrebni. Njegovi prijatelji u inostranstvu, ističe, mogu sami da se organizuju kako bi mu pomogli.

Navode o slomu porodice nije hteo da komentariše. Sam Stanko na snimcima govori o nevolji koja ga je zadesila. Međutim, rođak ocenju da tada "nije bio pri sebi", te da je svaki scenario moguć, ali ne nužno i sto posto tačan.

Na snimcima i fotografijama koji su se pojavili u javnosti, Stanko leži u travi, okružen limenkama i flašama. U opisu objava stoje i navodi da je sa pronađen sa raskrvavljenom ranom na glavi.

Prethodno, Bojan je kazao kako su on i prijatelj povremeno okretali Stankov broj, ali da je telefon bio nedostupan. Snimci na kojima se pojavio dali su mu deo odgovora. Bili su, seća se, ljuti što se mesecima ne javlja. Onda se ispostavilo da mu je potrebna pomoć.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media