UČENICI DANAS NA NOVOM TESTU! Polažu MATEMATIKU, a sutra ih čeka KOMBINOVANI TEST!
Učenici, Foto: Dragana Udovičić, Ilustracija

držimo im palčeve!

UČENICI DANAS NA NOVOM TESTU! Polažu MATEMATIKU, a sutra ih čeka KOMBINOVANI TEST!

Test iz matematike se polaže od 9 do 11 časova

Objavljeno:

U okviru završnog ispita učenici danas polažu test iz matematike, dok će sutra polagati kombinovani test, a ministar prosvete Branko Ružić izrazio je zadovoljstvo kako je protekao prvi dan završnog ispita.

"Sve je proteklo u najboljem redu. Prema podacima dobijenim iz školskih uprava juče je testu iz srpskog jezika, pristupilo 98, 55 odsto učenika", rekao je ministar i dodao da završni ispit ove godine polaže više od 68.000 učenika, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Test iz matematike se polaže od 9 do 11 časova.

Učenici rešavaju test koji se sastoji od 20 zadataka prema uputstvima dežurnih nastavnika i prema uputstvu za izradu testa koje je štampano na samom testu.

Preporučuje se da učenici odgovore prvo pišu grafitnom olovkom (što nije obavezno), a tek na kraju plavom hemijskom olovkom. Odgovori napisani grafitnom olovkom, kao ni prepravljani odgovori napisani hemijskom olovkom, neće biti priznati pri bodovanju.

Učenici završni ispit polažu u učionici u kojoj dežuraju po dva nastavnika ili u fiskulturnoj sali.

Završni ispit organizuje se u skladu sa preporukama nadležnih organa i institucija i na način koji osigurava bezbednost i zdravlje učenika i zaposlenih.

Uspeh iz osnovne škole nosi 60 bodova, dok na osnovu uspeha na završnom ispitu učenik može da osvoji najviše 40 bodova, odnosno najviše po 13 bodova na testu iz srpskog/maternjeg jezika i matematike i 14 bodova na kombinovanom testu.

Bonus video:

01:44

Otišli smo da proverimo kako je građanima koji na plus 40 moraju da rade NAPOLJU, PRIZOR NAS JE IZNENADIO

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.