Otkriveno: Zašto su radnici u Juri klečali i klanjali se šefovima! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube/YuraLeaks

razotkrivanje

Otkriveno: Zašto su radnici u Juri klečali i klanjali se šefovima! (VIDEO)

- Ono što je na snimku prikazano je, kazao je on, tradicionalan istočnjački pozdrav, sačinjen kako bi se zaposleni bolje upoznali sa južnokorejskim običajima - rečeno je u Ministarstvu rada
Objavljeno:

Na pitanje nadležnih inspektora prilikom kontrole u Rači, predstavnik rukovodstva "Jure" i član Saveta zaposlenih izjavili su da poslodavac radnicima nije propisao obavezu, ni pismeno, ni usmeno, da se na specifičan način obraćaju pretpostavljenima i predstavnicima inostranog menadžmenta.

- Oni su rekli da im je poznata situacija evidentirana na snimku koji je objavljen na društvenim mrežama, u kojem deo radnika ukazuje svojim pretpostavljenima poseban pozdrav. Inspektoru su saopštili da snimak datira sa početka 2015. godine, da je napravljen u Nišu i da predstavlja kulturološki pozdrav u skladu sa korejskom tradicijom - kažu u pres službi Ministarstvu za rad.

Zaposleni u Rači su rekli da ne znaju da je snimak slične sadržine bilo kada snimljen u Rači a obilaskom proizvodnih pogona, nadležni inspektori nisu zatekli situacije slične onoj koja je objavljena na društvenim mrežama.

- Povodom ovog slučaja, inpekcijski nadzor se obavlja i u "Juri" u Nišu, a Inspektorat za rad će, kao i do sada nastaviti da kontroliše kako sedište poslodavca, tako i sve proizvodne pogone "Jura korporacija" u Srbiji: u Rači, Leskovcu i Nišu - napominju u MInistarstvu za rad.

(Espreso.co.rs/ Blic)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.