8.000 EVRA VESNU DELI OD POČETKA LEČENJA: Malo od svih nas biće DOVOLJNO, pomozimo!
Vesna Stojković, Foto: Privatna arhiva, Budi human

939 na 3030

8.000 EVRA VESNU DELI OD POČETKA LEČENJA: Malo od svih nas biće DOVOLJNO, pomozimo!

Potrebno je da se sakupi još nešto više od 8.000 evra

Objavljeno: 15:38h

Pored svih nedaća koje su je u životu zadesile, Vesna Stojković (50) je jedna od onih koja je u stanju da izgubi mnogo toga, ali ove dve stvari nikako ne, a to su NADA i VERA.

Svoju izrazitu hrabrost pokazala je davne 1999. godine, kada je želeći da zaštiti sopstveno dete staro samo nekoliko meseci, svoje telo izložila velikoj opasnosti i nažalost od tada vuče strašne posledice...

Ovo je njena priča...

Aprila 1999. godine, sa malim detetom u rukama, Vesna se našla na pogrešnom mestu u pogrešno vreme, kada je izvršen napad na kasarnu u Vranju. Da bi zaštitila sopstveno dete, izložila se riziku i stradala, ostavši bez palca jedne noge i sa sedam polomljenih rebara.

Zbog ishemije i gangrenoznih promena, Vesni je u oktobru 2018. godine urađena amputacija desnog stopala, potom i čitave noge, a samo nekoliko meseci kasnije ostala je i bez leve noge.

Nakon dugog rehabilitacionog perioda kroz koji je prošla, dobila je dve proteze od Fonda za zdravstveno osiguranje, ali nažalost one nisu ni malo olakšale obavljanje osnovnih životnih funkcija. Kako kaže, svakodnevno strahuje od toga da će pasti, jer nema nikakvu stabilnost i oslonac.

Ali to nije sve...

Otežano obavljanje svakodnevnih aktivnosti svakim danom postaje sve teže, naročito od momenta kada je od posledica korona virusa život izgubila i njena majka. Prema Vesninim rečima, to je bila žena koja je Vesni davala vetar u leđa u svakom pogledu...

Stagnacija u njenom lečenju mogla bi izazvati atrofiju mišića i iz tog razloga, naša pomoć u prikupljanju novca za ugradnju visokosofisticiranih proteza preko je potrebna. Sada više nego ikada moramo biti uporni kako bi ovoj ženi život olakšali.

Želeći da saznamo kako se Vesna nosi sa celom situacijom i ima li kakvih novina u njenom slučaju, kontaktirali smo je, a ona je kao i UVEK rado obavila razgovor sa nama.

Konačno mogu da podelim sa Vama neku lepu vest, zbog koje sam presrećna. Svetska firma za proizvodnju ortopedskih pomagala i proteza Oto Bok, rešila je da mi izađe u susret i da na sakupljenih 50% od ukupnog iznosa započne proces mog lečenja, tj. ugradnje nadkolenice.

Upitali smo je, koliko je novca potrebno da se sakupi kako bi se stiglo do sume od 50% i napokon započelo sa čitavim procesom na koji toliko dugo čeka.

Potrebno je da se sakupi još nešto više od 8.000 evra. Iskreno se nadam da ćemo u tome uspeti. Verujem u to svim srcem.

Takođe, Vesna je sa puno emocija u glasu dodala:

Za dva dana dolazim u Beograd, kako bi me pregledali lekari firme Oto Bok i to me raduje... Ne stagniramo i to je najvažnije... Pre neki dan, u razgovoru sa ćerkom, sumirale smo utiske, a to je koliko smo zapravo srećne što se nešto dešava i što ljudi i dalje žele da pomognu na bilo koji način... Neko direktnom uplatom sredstava, neko licitacijama, neko porukom... ali svaka pomoć je zlata vredna. SVAKA.

Ono što je najvažnije, jeste da je Vesna žena čistog srca i takvo biće zaslužuje svu pomoć sveta... Ne zaboravimo da malim trudom svih nas možemo ovoj sjajnoj ženi ulepšati život i omogućiti joj trenutke ponovnog prohodavanja.

Budi human, Vesna Stojković
foto: Printscreen/BudiHuman

Ovo su načini na koji možete donirati svoja sredstva za Vesnino prohodavanje, a ulaskom OVDE možete dobiti upute na samom liku Humanitarne organizacije (https://www.budihuman.rs/sr/korisnik/939/vesna-stojkovic):

Slanjem SMS poruke: Upišimo 939 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human939 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000823206-51

Uplatom na devizni račun: 160600000082349363 IBAN: RS35160600000082349363 SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Skeniranjem NBS IPS QR kod-a na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

 NBS IPS QR kod za donaciju Vesni Stojković
NBS IPS QR kod za donaciju Vesni Stojkovićfoto: Humanitarna fondacija Budi Human

(Espreso/Bojana Aleksić Pešić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.