ČUVENOM RATNOM HIRURGU BI DANAS BIO ROĐENDAN! Umesto toga, Jelena je dobila nagradu nazvanu po NJEMU! (FOTO)
Nagrada, Foto: Opština Medijana

prelep gest

ČUVENOM RATNOM HIRURGU BI DANAS BIO ROĐENDAN! Umesto toga, Jelena je dobila nagradu nazvanu po NJEMU! (FOTO)

Dodeli nagrade prisustvovala je i ćerka dr Miodraga Lazića, Nina Vujošević

Objavljeno:

Jeleni Milošević, najboljoj studentkinji ove godine na Medicinskom fakultetu u Nišu po prvi put je uručeno priznanje "Dr Miodrag Lazić", nagrada koja nosi ime čuvenog ratnog hirurga, a kome bi na današnji dan bio rođendan. Priznanje je uručio predsednik Gradske opštine Medijana, Nebojša Кocić.

Nagrada je ustanovljena u znak sećanja na čuvenog niškog hirurga, dr Miodraga Lazića, koji je pre više od godinu dana preminuo od posledica izazvanih korona virusom.

Najbolja studentkinja
Najbolja studentkinjafoto: Opština Medijana

"Nagrada se se sastoji od plakete, povelje i novčane nagrade od 100 hiljada dinara. Cilj je očuvanje lika i dela dr Lazića, u isto vreme želja je da damo podsticaj talentovanim mladima ljudima da ostanu u zemlji i budu podrška u svakom pogledu našoj državi", rekao je ovom prilikom Кocić, naglasivši da je politika najveće niške opštine stalna briga o novim generacijama.

Jelenu Milošević, koja je inače iz Vranja, za tek ustanovljeno priznanje predložio je Medicinski fakultet u Nišu. Ovo je kaže tek jedna u nizu nagrada koje je tokom školovanja dobijala, ali je posebna jer nosi ime čuvenog niškog lekara. Кaže da joj učenje predstavlja uživanje, planira da ostane u Nišu i nastavi usavršavanje u struci.

Dodeli nagrade prisustvovala je i ćerka dr Miodraga Lazića, Nina Vujošević.

Dodela nagrade
Dodela nagradefoto: Opština Medijana

"Dodela nagrade je posebno emotivna za mene jer bi tati danas bio rođendan. On bi u ovom trenutku bio presrećan da zna da je najboljoj studentkinji dodeljeno priznanje sa njegovim imenom", rekla je Nina.

U aprilu prošle godine, u vreme vanrednog stanja, kada je dr Miodrag Lazić preminuo, najveća niška opština odala je počast velikom niškom lekaru intoniranjem Marša na Drinu, što je bila njegova poslednja želja i prikazom njegovog lika na Hramu cara Кonstantina i carice Jelene u Svetosavskom parku.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.