VAKCINISANO PREKO 90 ODSTO KORISNIKA U DOMOVIMA ZA STARE: Kisić Tepavčević kaže da se broj zaraženih smanjuje!
Darija Kisić Tepavčević, Foto: Printskrin

užas

VAKCINISANO PREKO 90 ODSTO KORISNIKA U DOMOVIMA ZA STARE: Kisić Tepavčević kaže da se broj zaraženih smanjuje!

"To je odličan primer kako je u najugroženijim grupama vakcinacija dovela do značajnog efekta i u ovom momentu nemamo nijedno žarište, radi se o sporadičnim oboljevanjima", kazala je Kisić za Tanjug

Objavljeno:

U domovima za stare i ustanovama socijalne zaštite, do sada je vakcinisano više od 90 odsto korisnika, što je doprinelo da se broj zaraženih kovidom u tim ustanovama smanji, izjavila je danas Tanjugu ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević.

Posle potpisivanja ugovora sa 50 lokalnih samouprava koji imaju za cilj razvoj usluga i povećanje socijalne sigurnosti, ministarka je rekla da je na današnji dan zaraženo 12 korisnika tih ustanova i da su najstariji građani još jednom pokazali da su najodgovorniji i najsavesnijii deo društva.

"To je odličan primer kako je u najugroženijim grupama vakcinacija dovela do značajnog efekta i u ovom momentu nemamo nijedno žarište, radi se o sporadičnim oboljevanjima", kazala je Kisić za Tanjug.

Podsetila je da su pre više od mesec dana omogućene posete štićenicima koji su vakcinisani i istakla da se oni i dalje pridržavaju propisanih mera, čime, ističe, daju primer kako svi treba da se ponašamo.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.