OD POČETKA GODINE CARINICI SPREČILI 400 MIGRANATA DA PREĐU GRANICU: Odalo ih ljuljanje prikolice!
Migranti, Foto: Uprava carine

otkriveni su

OD POČETKA GODINE CARINICI SPREČILI 400 MIGRANATA DA PREĐU GRANICU: Odalo ih ljuljanje prikolice!

Primetno je da se u poslednje vreme, osim u unutrašnjosti kamionskih tovara, sve češće kriju u sanducima za odlaganje alata, tzv. „paletarnicima“

Objavljeno:

Carinici su od početka godine otkrili gotovo 400 migranata, spremnih da se izlože najrazličitijim rizicima po život i zdravlje, kako bi se domogli neke od razvijenih evropskih zemalja.

Primetno je da se u poslednje vreme, osim u unutrašnjosti kamionskih tovara, sve češće kriju u sanducima za odlaganje alata, tzv. „paletarnicima“.

Ilustrativan je slučaj koji se desio 25. maja 2021. godine na prelazu Bogojevo, kada su ih carinici i policija pronašli u kamionskoj prikolici koja je iznenada počela vidno da se „ljulja“.

Migranti
foto: Uprava carine

Sve se odigralo kada je na red za kontrolu na izlazu iz zemlje pristigao kamion novosadskih registarskih oznaka koji je iz Sombora ka Sloveniji prevozio 25 tona pšeničnog brašna u rinfuzi.

Migranti
foto: Uprava carine

Kako su carinska obeležja bila nepovređena, a dokumentacija uredna, nije bilo razloga za detaljan pregled kamiona.

Međutim, prilikom rutinskog pregleda prikolice specijalizovanim ogledalom, carinik je uočio da je cerada na krovu kamiona oštećena, što je ipak izazvalo sumnju da u tovaru pored brašna ima i „slepih putnika“.

Migranti
foto: Uprava carine

Kada je prikolica iznenada počela da se ljulja u to više nije bilo nikakve sumnje.

U brašnu je bilo „zatrpano“ pet mlađih muškaraca, bez bilo kakvih dokumenata kod sebe.

Često se desi da ilegalci „zalutaju“ u unutrašnje ispostave, kao što se dogodilo šestorici mladića, koji su prošle nedelje umesto u nekoj od zemalja EU završili na ispostavi Užice, skrivajući se u tovaru PVC granulata iz Grčke.

Migranti
foto: Uprava carine

Carinici na prelazu Preševo su od početka godine otkrili oko 70 migranata i kako sami kažu, nagledali se svakojakih scena prilikom njihovog pronalaženja u kamionima koji uglavnom dolaze iz Makedonije ili Grčke.

Međutim i najiskusniji među njima su bili u čudu, kada su pre nekoliko dana u jednom kamionskom „paletarniku“ pronašli čak osam ljudi, spakovanih poput sardina u tom uskom i skučenom prostoru.

Migranti
foto: Uprava carine

Kamion koji su migranti pokušali da iskoriste kako bi ilegalno prešli granicu, prevozio je krompir iz Grčke ka Beogradu.

Bonus video:

00:46

TURCI IZ BRITANIJE STIGLI NA BATROVCE PA HTELI DA PREVARE NAŠE CARINIKE: Pogledajte šta su im našli u 2 kartonske kutije

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.