MILADIN JE KRENUO NA POSAO KADA GA JE UDARIO KAMION: Kao invalid živi od 8.000 DINARA socijalne pomoći (FOTO)
Kao invalid živi od 8.000 dinara, Foto: RINA

NEHUMANI USLOVI

MILADIN JE KRENUO NA POSAO KADA GA JE UDARIO KAMION: Kao invalid živi od 8.000 DINARA socijalne pomoći (FOTO)

Ovaj mladić ostao je bez primanja, živi od osam hiljada socijalne pomoći

Objavljeno:

Teška sudbina nadvila se nad porodičnom kućom Miladina Jovanovića u selu Preljina pored Čačka. Nakon što su mu preminuli otac i deda ovog mladića snašla je još jedna tragadija. Pre dve godine kad je išao na posao, udario ga je kamion i od njega napravio invalida koji ne može sebi da zaradi čak ni za osnovne životne namirnice.

„To je bio drugi dan od kako sam krenuo na posao u firmu do koje sam pešačio nekoliko kilometara. Desila mi se ta nezgoda, kamion mi je potpuno smrskao nogu. U Beograd sam išao na dve operacije, ali došlo je do komplikacija jer je narasla koska na kosku. Sva sreća nemam velike bolove, ali nemam nikakvu funkciju u nozi i ostao sam nesposoban sa svojih nepunih trideset godina. Jako je teško“, kaže Miladin za RINU.

Ovaj mladić ostao je bez primanja, živi od osam hiljada socijalne pomoći. Kuća u kojoj je ostao da živi potpuno je neuslovna za jednog invalida jer nema čak ni kupatilo.

1 / 3 Foto: RINA

„Sa štakama idem u poljski vece, najteže je preko zime i kad pada kiša. U kući postoji prostor koji bi mogao da se preuredi u kupatilo, ali ja nemam dovljno primanja i nemam od čega da uštedim kako bih to napravio. Doktor je rekao da me očekuje još nekoliko operacija, pa bih za nekoliko godina možda konačno mogao i ja nešto da zaradim. Do tada zavisim od socijalne pomoći“, kaže ovaj Čačanin.

Dok čeka tuđu pomoć Miladin pokušava da bar malo sredi svoju malu kuću, pa iako živi sam održava je urednom i čistom.

(Espreso / RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.