OSNOVAĆEMO VISOKU ŠKOLU STRUKOVNIH STUDIJA VAZDUHOPLOVNE AKADEMIJE: Ružić saopštio dobru vest
Ninistar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić, Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

vazduhoplovna akademija u beogradu

OSNOVAĆEMO VISOKU ŠKOLU STRUKOVNIH STUDIJA VAZDUHOPLOVNE AKADEMIJE: Ružić saopštio dobru vest

Visoka škola strukovnih studija vazduhoplovne akademije u Beogradu, će uz srednju Vazduhoplovnu akademiju u Beogradu i Vazduhoplovnu akademiju u Vršcu činiti Vazduhoplovni trening centar za srednje i visoko dualno obrazovanje

Objavljeno:

Kako je objavio ministar prosvete nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić, Vlada Srbije donela je odluku o osnivanju Visoke škole strukovnih studija vazduhoplovne akademije u Beogradu. Kako kaže, na ovaj način će se rešiti pitanje formalnog obrazovanja pilota, kontrolora leta i inženjera održavanja vazduhoplova u okviru državnog sistema obrazovanja.

- Visoka škola strukovih studija vazduhoplovne akademijeprve studente će primitiveć od oktobra, a plan je da u naredne tri godine bude upisano 216 studenata na osnovnim i 144 na master studijama - izjavio je Ružić. - Uprkos dugoj tradiciji školovanja ovih profila u Srbiji,oni nikadado sadanisu bili u sistemu državnog obrazovanja.

Visoka škola strukovnih studija vazduhoplovne akademije u Beogradu, će uz srednju Vazduhoplovnu akademiju u Beogradu i Vazduhoplovnu akademiju u Vršcu činiti Vazduhoplovni trening centar za srednje i visoko dualno obrazovanje. Ovaj centar će biti jedinstven u Evropi i objediniće obrazovanje i obuku kadrova za vazduhoplovstvo i avio-industriju - od pilota, kabinskog osoblja, aviomehaničara, kontrolora leta.

Bonus video:

02:02

ESPRESO ANKETA: Pitali smo starije Beograđane da li znaju ko su influenseri?

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.