DARKO (21) JE BIO JUNAK KOJI JE SVOJ ŽIVOT DAO ZA OTADŽBINU: Sada u Ljigu postoji ulica sa njegovim imenom (FOTO)
Dan sećanja na Darka, heroja sa Košara, Foto: Rina

u znak sećanja

DARKO (21) JE BIO JUNAK KOJI JE SVOJ ŽIVOT DAO ZA OTADŽBINU: Sada u Ljigu postoji ulica sa njegovim imenom (FOTO)

Svake godine na godišnjicu njegovog stradanja, komadant odbrane Košara, pukovnik Ljubinko Đurković, preživeli heroji, Darkovi saborci a ove godine i general- major Dragan Živanović obišli su Darkov grob a potom i odali počast ispred spomen obeležja u parku u neposrednoj blizini njegove kuće

Objavljeno:

Jedan od onih koji su svoj život dali za odbranu otadžbine na Košarama, svakako je i Darko Milošević iz Ljiga, koji je tada imao samo 21 godinu.

Da se nikada ne zaboravi, njegovi sugrađani organizovali su Dan sećanja uz prigodan program posvećen herojima ljiškog kraja stradalim od strane neprijateljske vojske.

„Dolazim ovde svake godine i puno mi je srce. Tu smo da se setimo kakav je Darko bio čovek, heroj i junak. Poginuo je na Košarama i sa mnogima otišao u večnost. Ovo je samo jedan mali deo kako možemo da mu se odužimo, da svake godine obiđemo njegovu porodicu“, rekao je za RINU Darkov saborac sa Košara, Perica Karapandža.

Opština Ljig je među prvima u Srbiji krajem 1999.godine odala priznanje ovom junaku i ulica u kojoj je Darko Milošević živeo ponela je njegovo ime a park u neposrednoj blizini njegove kuće dobio je spomen bistu.

1 / 2 Foto: Rina

Svake godine na godišnjicu njegovog stradanja, komadant odbrane Košara, pukovnik Ljubinko Đurković, preživeli heroji, Darkovi saborci a ove godine i general- major Dragan Živanović obišli su Darkov grob a potom i odali počast ispred spomen obeležja u parku u neposrednoj blizini njegove kuće.

„Junački je stradao, sećam se reči na zakletvi. Njegov otac mi je rekao da ga čuvam, ali ipak je stradao. On je bio ranjen, ali ipak je tražio da se vrati u jedinicu. Ti heroji su nas zadužili, i dalje nosimo rane koje bole svakodnevno. Dok je nas živih i naše srpske dečice oni nikad neće biti zaboravljeni“, izjavio je Đurković.

Darko Milošević bio je deo 125. motorizovane brigade.

Bonus video:

04:22

OTIŠLI SMO DA ČESTITAMO PRAZNIK NAJHRABRIJIM LJUDIMA U SRBIJ

(Espreso/Rina)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.