VUČIĆ SE OBRATIO: SNS se ujedinjuje sa Šapićevom strankom, od petka ide po Srbiji da poziva ljude na vakcinaciju
Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen Youtube

POLITIČKA SITUACIJA U SRBIJI

VUČIĆ SE OBRATIO: SNS se ujedinjuje sa Šapićevom strankom, od petka ide po Srbiji da poziva ljude na vakcinaciju

"Razgovaralo se o svemu na šta SNS može da utiče kao najjača politička partija na političkoj sceni"

Objavljeno: 00:08h

Predsednik Aleksandar Vučić preneo je da je na sednici Predsedništva SNS bilo reči o političkoj situaciji u kojoj se zemlja nalazi, pitanju KiM, kao i o ekonomiji i nastavku vakcinacije.

"Razgovaralo se o svemu na šta SNS može da utiče kao najjača politička partija na političkoj sceni", rekao je Vučić.

On je najavio da će već od petka krenuti na teren, među građane, po selima, kako i se povećao broj vakcinisanih.

"Ja sam kao predsednik ponudio, i to je prihvaćeno, idem ja, a zatim će i Ana Brnabić ići, na teren po selima, da pozivamo ljude da uzbrazmo vakcinaciju", rekao je Vučić.

"Verujem da će svaki dan biti bolje, jer je to uslov za ekonomski oporavak , da firme rade i da stopom rasta možemo da se takmičimo sa najsnažnijima", rekao je Vučić.

Preneo je i da je bilo reči o predstojećem dijalogu u Brisleu, čiji se, kaže, nastavak očekuje sredinom ili krajem juna.

"Upoznao sam članove sa svim kroz šta smo prošli. Biće važnih sastanaka u narednom periodu, na neke će ići premijerka, na neke ja, da predstavimo zemlju na najbolji način", rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić
foto: Ana Paunković

Dodao je i da će se uskoro sastati u Brislu sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom.

Vučić je potvrdio da je dobio pismo predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen, u kojem je izrazila podršku projektu izgradnje i obnove pruge od Beograda do granice sa Severnom Makedonijom.

"Dobio sam izuzetno pismo Ursule fon der Lajen, koje se tiče mog boravka u Briselu i našeg dogovora za izuzetno važan, strateški projekat, prugu Beograd-Niš-granica sa Severnom Makedonijom".

Aleksandar Vučić
foto: Printscreen Youtube

On je rekao da taj projekat menja sliku Srbije, i zahvalio fon der Lajen na tom pismu.

"Dugo se nisam nekom pismu tako i toliko obradovao, naročito kada dolazi iz EU", dodao je Vučić.

Lider SNS je otkrio da je podneo predlog Predsedništvu SNS, koji je jednogalsno prihvaćen, da se formira Radna grupa koja će krenuti u razgovore sa SPAS Aleksandra Šapića oko ujedinjavajnja u jednu političku stranku.

"Mi ćemo uputiti sutra poziv Šapiću na razgovore i prisustvovaću lično tom sastanku i verujem da u narednih mesec dana možemo da dođemo do ujedinjenja u jednu političku opciju", rekao je Vučić.

Kaže da ne želi da se dobija medijski prostor tako što će da budu podeljeni na 500 grupa, već da odgovornim pristupom pokušaju da ljudima pokažu snagu, a ne šareniš i bućukuriš.

"To je za nas važno i tu prilazimo iskreno i punog srca, verujemo da time širimo front slobodarske i nezavisne i suverene Srbije. Ssirimo front snaga koje su raspoložene za nastavak velikih i ozbiljnih promena u našem društvu koje mogu da pobede za budućnost Srbije i koje mogu da nastave onakv rast i prosperitet i politiku vakcina i oko novih puteva pruga i svega drugog", rekao je Vučić.

Takođe, kazao je da su danas razgovarali i o drugim temama i zakazali sednicu GO SNS, gde će govoriti o novim kadrovskim rešenjima i na kojoj će biti zakazana skušptina stranke koja će se održati u oktobru.

Na pitanje da li će se povući sa mesta predsednika SNS, Vučić je odgovorio:

"Nemojte vi sa N1 da se sekirate, jer ću ja sve da učinim da vi budete zadovoljni. O takvim stvarima se odlučuje na Skupštini stranke, a ne na Predsedništu. Razumem zašto sam opsesija Đilasu i Šolaku".

"Dok dišem boriću se protiv onih koji su našu zemlju opljačkali", naglasio je Vučić.

"Nadam se da će Krizni štab otvoriti sve od petka, a ne od subote, jer ne znam šta bi jedan dan značio, ali poslušaću šta kažu", zaključio je Aleksandar Vučić.

Ana Brnabić
foto: Nikola Anđić

Sednica je počela u 17 sati i trajala je nešto manje od dva sata.

Prvi su u sedište SNS na Novom Beogradu stigli ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović i ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović, zatim i Zoran Đorđević, Boško Ničić i Marija Obradović...

U 16.45 došao je i predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić.

Pet minuta kasnije stigla je i premijerka Ana Brnabić.

Irena Vujović
foto: Nikola Anđić
Zorana Mihajlovic
foto: Ana Paunković

Sednici prisustvuju i ministri Siniša Mali, Zlatibor Lončar, Jadranka Joksimović, Zorana Mihajlović, Maja Gojković, Nebojša Stefanović, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, bivši ministar privrede Goran Knežević, državni sekretar u Ministarstvu prirvede Dragan Stevanović, poslanici Aleksandar Martinović i Vladimir Orlić...

1 / 3 Foto: NIKOLA ANĐIĆ

Pet minuta kasnije stigla je i premijerka Ana Brnabić.

Vučić je ranije najavio da će na Predsedništvu partije biti razgovarano o mnogim temama, da će biti reči i o promenama u SNS i svim drugim važnim pitanjima.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media