HUMANITARNOM AKCIJOM VRTIĆA IZ PROKUPLJA SAKUPLJENO 1.000 ZA MALOG GAVRILA: Sledeća će biti namenjena za Danicu
Gavrilo Đurđević, Foto: Privatna arhiva

bravo ljudi

HUMANITARNOM AKCIJOM VRTIĆA IZ PROKUPLJA SAKUPLJENO 1.000 ZA MALOG GAVRILA: Sledeća će biti namenjena za Danicu

- Planiramo da u najskorije vreme organizujemo sličnu humanitarnu akciju na kojoj ćemo prikupljati novac samo za Danicu - kazala je direktorka Jovanović

Objavljeno:

Ove godine, kao i prethodnih, u okviru Uskršnjeg vašara, predškolska ustanova "Neven" bila je organizator humanitarne prodaje uskršnjih jaja i ukrasa. Novac koji je prikupljen biće namenjen za lečenje malog Gavrila iz Kragujevca i devojčice Danice iz Prokuplja.

Kako je rekla direktorka PU „Neven“, Vesna Jovanović, akcija je prevashodno organizovana za Gavrila za koga je prikupljeno 120.000 dinara ili 1.000 evra, ali jedan deo sredstava od 27.000 dinara uplaćen je i na račun male Prokupčanke Danice koja se takođe bori sa teškom bolešću.

- Planiramo da u najskorije vreme organizujemo sličnu humanitarnu akciju na kojoj ćemo prikupljati novac samo za Danicu - kazala je direktorka Jovanović.

Ona je istakla da su na prodajnim štandovima na Veliki petak 30. aprila, od 10 do 15 sati na gradskom šetalištu, Prokupčani mogli da vide najrazličitije ukrase, u čijoj izradi je dečija mašta došla do punog izražaja. Tu su se nudila maštovito oslikana uskršnjih jaja, uskršnje zeke, raznorazne korpice, crteži i sve ono što može uskršnju trpezu da učini još veselijom.

- Cene su bile takve da je svako mogao da izdvoji neki dinar i pomogne nam da prikupimo što više para neophodnih za lečenje bolesne dece - kazala je direktorka Jovanović.

Ona je izrazila zadovoljstvo odzivom sugrađana i najavila još sličnih akcija u narednom periodu, jer kako je rekla i među decom i njihovim roditeljima kao i među vaspitačima ima interesovanja da se sa ovakvim akcijama nastavi.

- Deca su oduševljeno radila i pripremala ukrase kako bi nekog obradovala za Uskrs,a posebnu draž celoj akciji davalo je saznanje da na taj način pomažu svojim vršnjacima da se izbore sa bolešću - istakla je Jovanović.

Kako je naglasila pošto ove godine zbog pandemije korona virusa neće moći da se održi tradicionalni maskenbal, koji svake godine vaspitači i deca pripremaju u čast Dana ustanove, taj dan će se obeležiti na neki drugi način, najverovatnije opet nekom humanitarnom akcijom za pomoć bolesnoj deci.

Jovanović je dodala da je ova obrazovno-vaspitna ustanova organizovala i novogodišnji humanitarni bazar namenjen prikupljanju sredstava za lečenje dece i da su i tada naišli na dobar odziv Prokupčana i prikupili značajna materijalna sredstva.

Bonus video:

04:22

OTIŠLI SMO DA ČESTITAMO PRAZNIK NAJHRABRIJIM LJUDIMA U SRBIJ

(Espreso/Topličke vesti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.