SVE VRVI NA ZLATIBORU: Čini se da su svi rešili iz gradova doći ovde za USKRŠNJE PRAZNIKE (FOTO)
Uskr na Zlatiboru, Foto: Rina

GLAVNA ATRAKCIJA

SVE VRVI NA ZLATIBORU: Čini se da su svi rešili iz gradova doći ovde za USKRŠNJE PRAZNIKE (FOTO)

Najposećenije lokacije su Gostilje vodopadi, Staro selo Sirogojno, Stopića pećina, Kaubojski grad, Avantura park i Zip lajn na Ljubišu

Objavljeno:

Većina Beograđana, za vreme uskršnjih praznika, poželela je malo izaći iz grada. Oni koji su se prethodnih dana iz pravca Beograda uputili ka Zapadnoj Srbiji, stigli su na svoja odredišta.

Saobraćaj više nije opterećen, gužve na putevima su raščišćene, ali ju je sada zamenila gužva u planiskim centrima.

Tradicionalno najpopularnija planina Zlatibor prepuna je gostiju, a tokom ovih nekoliko prazničnih dana očekuje se da kroz nju prođe preko 20.000 turista.

"Zlatibor je već godinama unazad jedna od najinteresnatijih lokacija za posetioce tokom prvomajskih u vaskršnjih praznika. Sve je bilo rezervisano danima unazad i tražio se krevet više. Ono što nam je išlo na ruku svakako su dobri vremenski uslovi, pa će posetioci moći da uživaju u svim čarima Zlatibora", rekao je Vladimir Živanović direktor TO Zlatibor.

1 / 3 Foto: Rina

Najposećenije lokacije su Gostilje vodopadi, Staro selo Sirogojno, Stopića pećina, Kaubojski grad, Avantura park i Zip lajn na Ljubišu. Svojevrsna atrakcija svakako je i vožnja Gold gondolom za koju intersovanje ne jenjava od početka godine, kada je upriličeno zvanično otvaranje.

"Zlatibor svakako ne obuhvata samo Kraljev trg i uređen centar, već ogromno prirodno bogatstvo. Korona virus mnoge je upravo vratio prirodi, pa gosti Zlatibora svoje vreme najčešće provode u dugim šetnjama i planinarenju uređenim stazama, vožnji bicikla. Odlična klima i povoljna ruža vetrova čine ovu destinaciju vazdušnom banjom, sa koje se posetioci vrate odmorni", kaže Živanović.

U ugostiteteljskim objektima poštuju se sve epidemijske mere, a tokom praznika neće biti održavane manifestacije. Najposećenija srpska planina raspolaže sa oko 30.000 ležajeva, a cena u privatnom smeštaju se kreću oko 20 evra, dok je za boravak u hotelima potrebno izdvojiti od 40 do 90 evra.

Bonus video:

01:14

TEHNIKA FARBANJA JAJA ZA KOJU NISTE ČULI: Brzo je i lako, a imaćete UNIKATNA USKRŠNJA JAJA

(Espreso/Rina)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.