PREOKRET, VREMENSKA PROGNOZA NIJE DOBRA: Zna se i šta nas očekuje za PRAZNIKE
Ilustracija, Foto: Beta/Dragan Gojić

au

PREOKRET, VREMENSKA PROGNOZA NIJE DOBRA: Zna se i šta nas očekuje za PRAZNIKE

Utorak će biti najhladniji dan u sedmici

Objavljeno:

Srpski meteorolog Đorđe Đurić objavio je najnoviju vremensku prognozu za kraj aprila i praznike koje slede.

Poslednji dani aprila doneće i jesenjih 12°C, ali i letnjih 27°C. Za Vaskrs i prvomajske praznike nešto svežije, ali uz prijatne temperature.

Nakon današnjeg sunčanog i pravog prolećnog vremena, uz temperature do 20°C, ponedeljak donosii povećanje oblačnosti, ali i nešto svežije vreme, pa će maksimalna temperatura biti od 12°C na severozapadu do 20°C na jugu i istoku Srbije.

U utorak i sredu biće umereno do pretežno oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, a u u utorak krajem dana i u sredu ujutro u košavskom području duvaće i jak jugoistočni vetar. Utorak će biti najhlandiji dan u sedmici i maksimalna temperatura biće od 11°C u centralnim i zapadnim predelima do 17°C u južnim i istočnim predelima Srbije, u Beogradu do 12°C. U sredu nešto toplije, temperatura od 15 do 20°C, samo u Negotinskoj Krajini hladnije.

U četvrtak i petak očekuje nas osetniji porast temperatura. U četvrtak maksimalna temperatura u većem delu Srbije biće oko 25°C, a na Veliki petak i do letnjih 27°C. U četvrtak promenljivo oblačno, tek ponegde lokalni pljuskovi sa grmljavinom, a u petak samo na severu Srbije krajem dana. Prema trenutnim prognozama, u noći između petka i subote, tj. u noći uranka vedro, uz temperature od 10 do 15°C.

Za vikend nešto svežije, maksimalna temperatura u većini predela u subotu i na Vaskrs oko 20°C.

(Espreso / Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.