JOŠ DANAS UŽIVAJTE U SUNCU, VEĆ SUTRA NAS ČEKA NAGLA PROMENA VREMENA: Evo i kakvo će vreme biti za 1. maj i Uskrs
Đurić prognozira da će u Srbiji u ponedeljak doći do povećanja oblačnosti, Foto: EPA-EFE/KOCA SULEJMANOVIC

vreme

JOŠ DANAS UŽIVAJTE U SUNCU, VEĆ SUTRA NAS ČEKA NAGLA PROMENA VREMENA: Evo i kakvo će vreme biti za 1. maj i Uskrs

Kako navodi meteorolog Đorđe Đurić na fejsbuku, dobra vest je da nas sledeće sedmice ne očekuju mrazovi

Objavljeno:

Danas uživamo u toplom, prolećnom vremenu, međutim, prognoza za narednih nedelju dana nije u skladu sa trenutnim godišnjim dobom. Naime, kako Republički hidrometeorološki zavod prenosi, već sutra možemo da očekujemo niže temperature, ali i kišu.

Nakon današnjih 20 stepeni, sutra se očekuje pad, pa će najviša dnevna temperatura iznositi 16 stepeni. Već u utorak doći će do osetno niže temperature - 13 stepeni.

Od srede, pak, možemo se radovati ponovnom porastu i toplijem vremenu, koje će u pojedinim delovima Srbije biti 19 stepeni, dok će narednog dana, tačnije u četvrtak temperatura biti čak 23 stepena Celzijusovih.

Kako navodi meteorolog Đorđe Đurić na fejsbuku, dobra vest je da nas sledeće sedmice ne očekuju mrazovi.

Đurić prognozira da će u Srbiji u ponedeljak doći do povećanja oblačnosti. Na krajnjem severu tokom dana biće uslova za kišu, a tokom noći i u ostalim predelima. Maksimalna temperatura od 11°C na severozapadu do 19°C na jugoistoku Srbije.

U utorak oblačno i svežije sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Kako piše Đurić, duvaće umeren do jak jugoistočni vetar, na jugu Banata i sa olujnim udarima. Maksimalna temperatura od 10 do 16°C, u Beogradu do 13°C.

Od srede do subote promenljivo oblačno i toplije sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, dok će na jugu biti suvo i uglavnom sunčano, ali i najtoplije. Maksimalna temperatura od 18°C na severozapadu do 26°C na jugu Srbije, u Beogradu u zavosnosti od dana od 19 do 24°C, piše Đurić. To znači da nas i za praznični vikend, kada padaju 1. maj i Uskrs, očekuje promenljivo vreme sa kišom ili bar oblačnim vremenom.

Nakon praznika, u prvoj polovini maja očekuje se promenljivo vreme, sa nekoliko kišnih dana, ali i sa znatno većim temperaturama nego sada.

Bonus video:

01:36

Atili iz Subotice potrebna pomoć da sagradi dom koji je izgoreo u požaru

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.