Ministarka Vujović sadila stabla sa studentima na Dan planete Zemlje
Irena Vujović, Foto: Ministarstvo ekologije

EKOLOGIJA NA DELU

Ministarka Vujović sadila stabla sa studentima na Dan planete Zemlje

Vujović je pohvalila današnju inicijativu studenata, koji svojim primerom utiču na podizanje svesti mladih o značaju očuvanja prirode

Objavljeno:

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović pridružila se danas velikoj akciji sadnje koju su povodom Svetskog dana planete Zemlje pokrenuli studenti u više gradova u Srbiji. Ministarka je nova stabla posadila u Studentskom gradu zajedno sa potpredsednikom Vlade i ministrom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Brankom Ružićem, direktorom Studentskog centra „Beograd“ Goranom Minićem, studentima i predstavnicima SKONUS i CEROB.

Vujović je pohvalila današnju inicijativu studenata, koji svojim primerom utiču na podizanje svesti mladih o značaju očuvanja prirode.

- Čast mi je i zadovoljstvo što sam danas mogla da posadim stabla zajedno sa studentima, potpredsednikom Vlade i resornim ministrom Ružićem, državnim sekretarima i direktorom Minićem koji uvek podrži ili inicira ovakve akcije. Više od 200 stabla će danas, u studentskoj akciji, biti posađeno širom zemlje - u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Novom Pazaru i Kosovskoj Mitrovici. Današnja akcija je organizovana na Dan planete Zemlje, a mi ćemo se truditi da one budu češće, bez obzira na to koji je dan – rekla je ministarka.

Vujović je dodala da Ministarstvo koje vodi podržava pošumljavanje i ozelenjavanje i kroz nedavno sproveden konkurs za lokalne samouprave, a kako je navela, 38 opština i gradova u Srbiji dobilo je sredstva za tu namenu. Ona je podsetila da je sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dogovoreno i formiranje zajedničkog tela, koje će se baviti sistemskom ekološkom edukacijom dece i mladih, u cilju podizanja svesti o zaštiti životne sredine, sa akcentom na klimatske promene i održivi razvoj.

- Hvala studentima, izuzetno nam znači njihova inicijativa. Drago mi je što su promoteri očuvanja životne sredine i što svojim aktivizmom pokazuju da imaju razvijenu svest da od onoga što učinimo danas za našu zemlju i našu planetu zavisi kakav ćemo kvalitet života imati u budućnosti – poručila je Vujović.

Bonus video:

00:12

SNIMAK IZ SVEMIRA! Pogledajte kako se Beograd promenio za samo 35 godina

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.