U CENTRU BG SAM VIDELA NEOBIČAN APARAT: Prišla sam, ubacila i povukla ručku i desilo se ČUDO! (VIDEO)
Foto: Emilija Jovanović

korisna stvarčica

U CENTRU BG SAM VIDELA NEOBIČAN APARAT: Prišla sam, ubacila i povukla ručku i desilo se ČUDO! (VIDEO)

Stvarno je čudo kako nam je malo potrebno da učinimo dobru stvar za sve nas

Objavljeno:

Uoči 22. aprila – Dana planete Zemlje, Beograd je dobio pametnu presu za recikliranje limenki, a ona se nalazi u samom centru prestonice ispred Idea prodavnice u Kneza Miloša, gde smo se zaputili kako bismo saznali po kom principu funkcioniše aparat koji čini čuda!

Da biste reciklirali jednu limenku potrebno vam je manje od minut, a da bi se ona sama u prirodi razgradila treba joj do 100 godina, dok za to vreme itekako zagađuje okolinu, ne zaboravite, našu okolinu!

Reciklaža
foto: Espreso.co.rs

Dakle, popijete vaš napitak iz limenke, kao što smo mi uradili, ubacite je u otvor prese, zatvorite presu i povucite veliku crnu ručku nadole i konzerva će se smrskati, ništa komplikovano!

Reciklaža
foto: Espreso.co.rs

Pored prese na platou ispred prodavnice naišli smo na Ukrajince koji su kao i mi hteli da vide kako funkcioniše presa i odmah nas upitali da li reciklomat izbacuje novac, kada se ubaci limenka, kao što je to slučaj u nekim evropskim zemljama.

Rekli smo im da kod nas mašina ipak funkcioniše na drugom principu, koji je možda i bolji.

Naime, ukoliko ubacite limenku u presu i želite da zauzvrat dobijete nagradu, potrebno je da instalirate aplikaciju Solagro, preko koje ćete skupljati poene koje ćete iskoristiti za popust u Idei.

Jedna limenka je 10 poena, ako skupite 50 možete da dobijete popust od 10 odsto u prodavnici.

To nije sve! Ko do 20. aprila skupi najviše bodova može da osvoji PS4 konzulu, tako da eto još jedne motivacije da vodimo računa o našem Beogradu.

1 / 1 Foto: Espreso.co.rs

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.