GENERAL MOJSILOVIĆ RAZGOVARAO SA KUPER: Teži se ka realizaciji vojnih vežbi!
Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, Foto: Pprintscreen/youtube

razgovor

GENERAL MOJSILOVIĆ RAZGOVARAO SA KUPER: Teži se ka realizaciji vojnih vežbi!

Prioritet treba da budu konkretni oblici saradnje, koji imaju jasno vidljiv doprinos u razvoju operativnih sposobnosti

Objavljeno:

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović razgovarao je putem video-konferencijske veze sa zamenikom pomoćnika sekretara odbrane Sjedinjenih Američkih Država za Rusiju, Ukrajinu i Evroaziju Lorom Kuper.

Tokom razgovora, bilo je reči o bilateralnoj vojnoj saradnji, sa težištem na realizaciji zajedničkih vežbi, zatim o mogućoj nabavci savremenog naoružanja i vojne opreme za Vojsku Srbije iz SAD i saradnji u oblasti obuke i opremanja jedinica za učešće u mirovnim operacijama, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Uz ocenu da je saradnja Vojske Srbije i Oružanih snaga SAD, koja se do sada uglavnom zasnivala na realizaciji zajedničkih aktivnosti iz oblasti obuke i vežbi, veoma uspešna i raznovrsna, zaključeno je da prioritet treba da budu konkretni oblici saradnje, koji imaju jasno vidljiv doprinos u razvoju operativnih sposobnosti.

U tom smislu je posebno istaknut značaj predstojeće zajedničke vežbe padobranskih jedinica, koja će biti realizovana ove godine na teritoriji Republike Srbije.

Bonus video:

00:20

POBEDIMO KORONU! Grad Beograd i Bule Goncić pozivaju sve da se VAKCINIŠU

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.