Zašto je Novak dozvolio da ga prevesla Bogoljub Karić? (FOTO) (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube/BKTVNews Video

Teško optuženi biznismen kod Noleta

Zašto je Novak dozvolio da ga prevesla Bogoljub Karić? (FOTO) (VIDEO)

Đoković se u Milanu našao rame uz rame sa kontroverznim biznismenom, koji je već godinama u bekstvu zbog teške optužnice suda u Srbiji
Objavljeno:

Ako znamo da je Karić bio na crvenoj poternici Interpola i da mu u Srbiji preti decenijsko robijanje, postavlja se pitanje šta je trebalo našoj teniskoj legendi da se uslika sa njim? Da li to znači da je svakom građaninu Srbije, iako se nalazi na policijskoj poternici, dozvoljeno da se javno pojavljuje u sportskom elitnom društvu, samo zato što ima "milione, avione, kamione"?

Pritom, Karić se na pomenutoj večeri pojavio kao dobrotvor koji je ponudio svoje usluge na aukciji u visini od 25.000 evra?! Pa zar ukoliko je uveren u svoju nevinost, i ukoliko mu je porodica egzistencijalno veoma dobro obezbeđena, nije normalnije da se pojavi u sudnici nadležnog suda u Beogradu, a ne u Milanu na gala večeri na kojoj su naši najelitniji sportisti?

foto: Printskrin/Instagram/Danakaric

Inače, Karić je optužen za krivično delo zloupotreba službenog položaja, za koje je zaprećena kazna do 10 godina zatvora.

Podsetimo, optužnica protiv odbeglog Bogoljuba Karića, njegovog brata Sretena i još 13 osumnjičenih da su od 1998. do 2005. godine oštetili kompaniju "Mobtel", podignuta je 2013. godine, i ona je zamenila, do tada važeću iz 2010. godine.

Podsetimo, Više tužilaštvo u Beogradu podiglo je 17. septembra 2010. optužnicu protiv Bogoljuba i Sretena Karića, a obojica se još od 2006. godine nalaze u bekstvu i za njima je bila raspisana crvena Interpolova poternica.

Bogoljub Karić je pre pokretanja krivičnog postupka bio vlasnik BK televizije, banke Braća Karić, Astra Simit i drugih kompanija.

Terete se da su sa saradnicima sa računa "Mobtela" prebacili vise od 60 miliona evra na preduzeće grupa" i privatne račune tako sto su kontrolisali Upravni odbor "Mobtela".

foto: Profimedia

Na teret im se stavlja i da su "uticali na sudsku vlast", a među optuženima se nalazila i bivši sudija Trgovinskog suda u Beogradu Ivanka Knežević protiv koje je zastarelo krivično gonjenje prošle godine.

Osim Karića optužnicom su obuhvaćeni i saradnici, a nabrojane su pojedinačne zloupotrebe svakog od optuzenih u Karić grupi, od kojih je većina zaposlena u "Mobtelu".

(Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.