POČELA SEDNICA KRIZNOG ŠTABA: Tiodorović veoma zabrinut, kaže da će biti veoma TEŠKA ODLUKA
Branislav Tiodorović, Foto: Printscreen / Kurir TV

EPIDEMIOLOŠKE MERE

POČELA SEDNICA KRIZNOG ŠTABA: Tiodorović veoma zabrinut, kaže da će biti veoma TEŠKA ODLUKA

- Prethodna noć je bila veoma teška, pune su nam kovid bolnice, imamo povećan broj pregleda u kovid ambulantama.

Objavljeno:

Nešto posle osam sati počela je sednica Kriznog štaba na kojoj će se analizirati aktuelna epidemiološka situacija i odlučiti o daljim merama.

Prethodno je Vlada u nedelju na predlog Kriznog štaba odlučila da od 22. marta od 6 sati ostanu zatvoreni ugostiteljski objekti i tržni centri.

Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović rekao je jutros uoči početka sednice Kriznog štaba da će danas biti teško.

- Prethodna noć je bila veoma teška, pune su nam kovid bolnice, imamo povećan broj pregleda u kovid ambulantama. Nemamo nijedan podatak o poboljšanju situacije. Mislim da bi trebalo da izdržimo do kraja ove nedelje s ovim merama.

Kada je reč o popuštanju mera za ugostitelje, Tiodorović kaže da će na prvom mestu biti stavovi kliničara koji se bore za svaki život.

- Imaćemo sagledavanje situacije u celini, ali održiva ekonomija koju smo sagledali da ipak funkcioniše. Vrlo je važno da sada budemo strpljivi i disciplinovani, verujem da je ogroman deo stanovništva spreman da sprovodi mere. Ovog trenutka nije situacija da bilo šta popuštamo. Narednih dana umesto da smirujemo situaciju, biće još teže - naglasio je Tiodorović.

Podsetimo, sednica Kriznog štaba zakazana je za danas, a glavne teme biće rad ugostiteljskih objekata, tržnih centara, uslovi za ulazak u Srbiju i analiza stanja u školama. Prethodno je Vlada u nedelju na predlog Kriznog štaba odlučila da od 22. marta od 6 sati ostanu zatvoreni ugostiteljski objekti i tržni centri.

Bonus video:

01:39

VAKCINIŠIMO SE BUDIMO ODGOVORNI: Ivica Dačić

(Espreso/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.