ZOVEM SE MACA KETICA I DONOSIM SREĆU! Posebne talente nemam, jer sam cela posebna
Mačka Ketica, Foto: Privatna arhiva

espreso ljubimac

ZOVEM SE MACA KETICA I DONOSIM SREĆU! Posebne talente nemam, jer sam cela posebna

Predstavljamo vam Keticu, samostalnu crnu mačku!

Objavljeno:

Naš ovonedelnji ljubimac je crna maca Ketica koja donosi sreću. Keticu niko nije kupio, sama je rešila i došla u novi dom.

Ćao, ja sam Ketica, vlasnik od kog sam pobegla zvao me je Marijana. Ali se to ime meni nije svidelo, Ketica mi više pristaje.

Ketica
foto: Privatna arhiva

Imam 4 godine i ne znam koliko dece. Najviše volim da jedem Whiskas, ali ne odbijam ni domaće čvarke i kavurmu. Omiljena igračka mi je orah, ali moji ukućani ne prestaju da me zatrpavaju kojekakvim igračkama. Uglavnom spavam u Aninom krevetu, ali kad ona pretera sa maženjem, pobegnem u hodnik. Penjalicu, kako je oni zovu ne volim, retko se popnem na nju i nikada ne spavam tamo. Sve te grebalice koje mi kupuju nisu mi zanimljive, jer imam svoje stablo kruške.

Ne volim da se družim sa drugim životinjama, mada nekad pozovem svoje dve prijateljice, komšinice mace i zablejimo na terasi.

Sama se igram, a kad mi to dosadi ogrebnem i gricnem Slavišu i Anu, da skrenem pažnju na sebe.

Ketica
foto: Privatna arhiva

Omiljeni članovi porodice su mi Slaviša i baba Ruža ofc, jer me jedino oni ne gnjave.

Leti mi je omiljeno mesto šimšir, a kad dođe zima to je babin jorgan.

Pre svega sam samostalna mačka, umem da brinem o sebi, pa mi često ostave i kuću na čuvanje. U šetnju idem sama, kad ja hoću, i ostajem koliko ja hoću.

Nekada umem da budem nestašna, priznajem. To obično biva kad mi ne posvećuju dovoljno pažnje, pa obavim svoje fiziološke potrebe u nekom ćošku u kući. Kad hoću napolje, popnem se na sto. Ili kada ne mogu da ih probudim u toku noći, šetam im oko glave i grebem krevet.

Što se strahova tiče i najhrabrije mace imaju strahove, pa ni ja ne krijem svoje. Plašim se kamiona i ne volim da budem u dvorištu kad prolaze. Tada samo čekam da se neko seti da im je omiljena maca napolju i da mi otvore vrata.

Posebne talente nemam, jer sam cela posebna.

Moram da naglasim da me nisu baš voleli kad sam došla, ali sam im vremenom prirasla za srce, promenila sam Radenka iz korena.

Najveća sreća su mi hrana i krevet. Ja sam jedna debela i srećna maca.

1 / 2 Foto: Privatna arhiva

Ukoliko želite da baš vaš ljubimac postane zvezda naše rubrike, pošaljite nam njegovu priču i fotografije na ljubimac@espreso.rs

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.