Vučević: Projekat obnove deluje fantastično, ova građevina-lepotica će zaista zasijati u novom ruhu!
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, Foto: Printscreen Instagram

novi sad

Vučević: Projekat obnove deluje fantastično, ova građevina-lepotica će zaista zasijati u novom ruhu!

Danas je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao predstavljanju idejnog rešenja za rekonstrukciju zgrade nekadašnjeg Radničkog univerziteta

Objavljeno:

Dragi Novosađani i svi prijatelji našeg grada, danas sam prisustvovao predstavljanju idejnog rešenja za rekonstrukciju zgrade nekadašnjeg Radničkog univerziteta", naveo je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

- Ovo zdanje u Vojvođanskih brigada je prethodne dve decenije, posle požara koji ga je uništio, od lepotice postalo pravo ruglo i teret za lokalnu vlast, ali i ceo grad Novi Sad. Kako ovaj problem ne bismo ostavljali nekom drugom, "zasukali smo rukave" i posvetili se pronalaženju dobrog kupca i našli smo ga u firmi "Vega IT" koja je dala više od 5.200.000 evra za kupovinu ruiniranog objekta. Projekat obnove deluje fantastično, ova građevina-lepotica će zaista zasijati u novom ruhu, a naš grad će dobiti još jedan objekat za ponos, ali i centar za IT sektor, digitalnu agendu i startap biznis. Naš partner oseća puls Novog Sada, njegove želje i afinitete, jer "Vega IT" je firma naših momaka, dvojice studenata novosadskog FTN-a, koja se bavi razvojem softverskih rešenja i uspešno posluje na zahtevnim tržištima Velike Britanije, Nemačke, Belgije, Holandije i Švajcarske, zapošljava 200 ljudi i nalazi se na listi 500 najbrže rastućih tehnoloških kompanija u regionu. Ovom prilikom čestitam Saši Popoviću, suosnivaču kompanije Vega IT i direktoru arhitektonskog biroa čiji predlog rekonstrukcije je odabran kao najbolji!

Bonus video:

01:34

BRNABIĆEVA: Ne pravimo razliku između vakcinisanih i nevakcinisanih

(Espreso/Grad Novi Sad)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.