OD SUTRA NA SNAZI ŽUTI METEOALARM: Spremite se na olujni vetar, a evo kada možemo da se nadamo porastu temperature
Sneg, Foto: Printscreen / Rina.rs

žuti meteoalarm

OD SUTRA NA SNAZI ŽUTI METEOALARM: Spremite se na olujni vetar, a evo kada možemo da se nadamo porastu temperature

Vetar će biti umeren i jak

Objavljeno:

Sutra se očekuje oblačno vreme, mestimično sa kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom. U južnim i zapadnim krajevima Srbije susnežica i sneg se očekuju ponegde i u nižim predelima.

Vetar će biti umeren i jak, u Negotinskoj Krajini i na planinama povremeno i olujni, severozapadni. RHMZ objavio je žuti meteoalarm za istočnu Srbiju zbog jakog vetra.

Biće hladno za ovo doba godine i pretežno oblačno, osim po Vojvodini gde će biti sunčanih perioda, pre svega na zapadu i severu Vojvodine. Na istoku i jugu Srbije će padati kiša i susnežica, a na planinama sneg. Popodne se očekuju padavine i u zapadnim i centralnim predelima, a samo će u većem delu Vojvodine ostati suvo.

Pritisak će biti malo ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura od 0 do 5 koliko se očekuje u Negotinu, a maksimalna od 4 u Dimitrovgradu do 11 u Somboru gde će biti više sunčanih sati.

U Beogradu će u utorak biti hladno i promenljivo oblačno sa mogućom slabom kišom kasnije popodne i uveče. Vetar umeren severozapadni. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura 3, a maksimalna do 9 stepeni.

U sredu i četvrtak pretežno oblačno i još malo hladnije sa povremenom kišom, susnežicom i snegom. Samo će u Vojvodini biti pretežno suvo ili sa malo padavina. Očekuje se povećanje visine snega u planinama, a može doći do formiranja manjeg snežnog pokrivača i u nižim predelima zapadne, centralne i južne Srbije.

Temperatura će ponovo početi da raste za petak i vikend, kada će biti u postepenom porastu.

Inače, sneg je danas padao u planinskim delovima Srbije. U okolini Guče bilo ga je oko 15 centimetara i napravio je poprilično problema u saobraćaju. Evo kako su izgledali putevi u tom delu Srbije:

Bonus video:

00:59

DA LI NAM STIŽE LEDENA ZIMA?! Svetski meteorolozi upozoravaju da dolazi sa Arktika! (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.