ZIMA SE NE DA: Prognoza meteorologa Todorovića vam se nikako NEĆE SVIDETI
Ova zima je, ističe meteorolog, natprosečno topla, u Vojvodini i Beogradu bilo je 10 dana hladno, Foto: printscreen/youtube

Vremenska prognoza

ZIMA SE NE DA: Prognoza meteorologa Todorovića vam se nikako NEĆE SVIDETI

Ova zima je, ističe meteorolog, natprosečno topla, u Vojvodini i Beogradu bilo je 10 dana hladno

Objavljeno:

Meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda Nedeljko Todorović kaže da je sredinom naredne sedmice ponovo moguć sneg i u nižim predelima.

Dodaje da krajem marta, početkom aprila izlazimo iz hladnog ranog proleća.

Nedeljko Todorović je rekao da su jutarnje temperature niske, skoro u svim mestima ujutru je mraz.

Podseća da je srednji datum padanja poslednjeg snega poslednja sedmica marta. Slična zima je bila i prošle godine, kada je bilo vrlo malo snega.

Ova zima je, ističe meteorolog, natprosečno topla, u Vojvodini i Beogradu bilo je 10 dana hladno.

Nedeljko Todorović napominje da će naredna dva-tri dana biti visoke temperature za mart, koje neće prelaziti 20 stepeni, kao što je bilo nekoliko dana u februaru.

"U nedelju lep dan, koji stepen iznad 15 stepeni, sunčano i sledeće nedelje, a od 15. do 21. nas čeka pad temperature koji će usloviti kišu i na planinama sneg. Sredinom naredne sedmice sneg je ponovo moguć i u nižim predelima. Još uvek se zima ne da, ali u blažoj varijanti", ukazuje Todorović.

Snega trenutno ima južno od poteza od Loznice, Valjeva, Ćuprije, Zaječara. Iznad 1.000 metara palo je iznad 20 i 30 centimetara snega, na Kopaoniku ima između 70 i 80 centimetara, pa će se sneg zadržati na Kopaoniku bar do sredine aprila meseca.

"Posle 20. sledi porast temperature, ali nema izgleda da to bude značajni porast temperature, između 15 do 20 stepeni. Mart bi mogao da liči februaru a ne onom martu koji je primeren", navodi meteorolog.

Krajem marta, početkom aprila biće i iznad 20 stepeni, tako da, kaže Todorović, izlazimo iz hladnog ranog proleća.

Ova zima je, kaže, bila jedna blaga varijanta, u Beogradu su bila samo dva-tri ledena dana. Prosečno iz bude oko 20, tako da smo ove godine, navodi meteorolog, bili pošteđeni.

Dodaje da je februar iz 2012. poslednje dve-tri decenije definitino najhladniji, sa 20 ledenih dana, sve vreme je bilo ispod nule. Takođe, bilo je oko pola metra snega u svim predelima, a Sava i Dunav su se zaledili.

(Espreso / RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.