VRTIĆ U VRANJU ZATVOREN ZBOG KORONA VIRUSA: Obolelo je 9 zaposlenih i 3 deteta
Vrtić, Foto: Profimedia

korona u vranju

VRTIĆ U VRANJU ZATVOREN ZBOG KORONA VIRUSA: Obolelo je 9 zaposlenih i 3 deteta

"U nekim vrtićima nemamo nijedan slučaj, ali porodičnih slučajeva ima. Virus se donosi iz porodica, ne iz vrtića ka porodici", rekla je Jović

Objavljeno:

U Vranju je zbog povećanog broja pozitivnih na korona virus među zaposlenima, zatvoren vrtić "Naše dete", potvrdila je za Kurir zamenica gradonačelnika Vranja Zorica Jović.

Ona dodaje da je vrtić zatvoren na nedelju dana.

Devetoro zaposlenih u vrtiću "Naše dete" je pozitivno na koron avirus, a među novoinficiranima iz pomenutog vrtića je i troje dece.

"Devetoro zaposlenih je nama prijavljeno u petak. Krajem prošle nedelje je potvrđeno da su oni pozititivni. Što se dece tiče, nije zabrinjavajući podatak, troje dece nam je prijavljeno. Nije veliki problem sa decom već sa zaposlenima. Postupali smo po preporuci Zavoda za javno zdravlje da se u ovom vrtiću obustavi rad na period od nedelju dana. Gradski štab za vanredne situacije je uputio preporuku vrtiću i Školskoj upravi", napominje zamenica gradonačelnika Vranja.

Ona kaže da u Vranju u vrtićima nije primetan porast broja obolelih među decom.

"U nekim vrtićima nemamo nijedan slučaj, ali porodičnih slučajeva ima. Virus se donosi iz porodica, ne iz vrtića ka porodici. Tako da za ostale vrtiće nije bilo potrebe da se preduzimaju bilo kakve mere. Opet moramo da vodimo računa kada su u pitanju deca čiji roditelji rade moramo da razmišljamo i o tome da roditelji nemaju gde da ostave decu. U vrtićima je situacija pod kontrolom", ističe Jović.

Ona kaže da svakog jutra izveštaje o broju pozitivnih na koronavirus Gradski štab za vanredne situacije dobija od direktora obrazovnih i predškolskih ustanova.

"Dobijamo zbirni podatak predškolaca, osnovaca i srednjoškolaca, iako je veoma mali broj pozitivne dece među predškolcima. Prema izveštaju od jutros koji dobijamo od direktora je 130 pozitivnih učenika i predškolaca, a što se zaposlenih tiče njih 105 je pozitivno na koronavirus", kaže zamenica gradonačelnika Vranja Zorica Jović.

Bonus video:

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.