ZATVORITI KAFIĆE, RESTORANE, TRŽNE CENTRE, BIOSKOPE, NA 2-3 NEDELJE: Dr Petrović objasnio koje bi mere bile uspešne
Epidemiolog Radmilo Petrović, Foto: Printscreen/youtube

KORONA VIRUS

ZATVORITI KAFIĆE, RESTORANE, TRŽNE CENTRE, BIOSKOPE, NA 2-3 NEDELJE: Dr Petrović objasnio koje bi mere bile uspešne

Ističe da građanima ne treba ograničavati kretanje, da mogu da se šetaju, ali da je važno i na otvorenom prostoru, ukoliko je gužva, da nose masku

Objavljeno:

Prema pogledima epidemiologa Radmila Petrovića, trebalo bi zatvoriti sve zatvorene prostore - kafiće, restorane, tržne centre, bioskope, pozorišta, na dve-tri nedelje, kako bi se stabilizovala epidemiološka situacija što se tiče virusa korona.

Petrović je za Tanjug rekao da u zatvorenom prostoru postoji najveći rizik za prenošenje virusa.

- Virus kada izađe iz organizma prelazi u sitna kapljična jezgra koja lete dugo u vazduhu, te ga i najmanja cirkulacija vazduha raznosi svuda po zatvorenoj prostoriji i tu se ljudi zaražavaju - naveo je on.

Kako kaže, jedino bi mogle preko dana da rade bašte restorana i kafića, jer to nije zatvoren prostor, a na otvorenom uvek ima vetrića, cirkuliše vazduh te virus nema mogućnost zaražavanja.

Ističe da građanima ne treba ograničavati kretanje, da mogu da se šetaju, ali da je važno i na otvorenom prostoru, ukoliko je gužva, da nose masku.

Upitan da li bi širenje virusa i sve veći broj zaraženih na dnevnom nivou moglo da prekine vakcinaciju, Petrović je rekao da vakcinacija ide svojim tokom i da je veći broj zaraženih ne može ugrožiti.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.