DR TIODOROVIĆ OTKRIO ŠOK CIFRE: Britanski soj prisutan kod 30 odsto stanovništva Srbije
Branislav Tiodorović, Foto: Profimedia, Printscreen/ Kurir TV

korona

DR TIODOROVIĆ OTKRIO ŠOK CIFRE: Britanski soj prisutan kod 30 odsto stanovništva Srbije

Mi ne zagovaramo uvođenje policijskog časa

Objavljeno:

Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je danas da su procene da je od ukupnog broja novozaraženih u Srbiji prisutnost britanskoj soja u toj populaciji oko 30 odsto.

Odgovarajući na pitanje novinara u Vranju o mogućem uvođenju policijskog časa, Tiodorović je rekao da je medicinski deo Kriznog štaba predložio mere za koje smatra da bi najbrže zaustavile širenje zaraze.

"Mi ne zagovaramo uvođenje policijskog časa, mi smo predložili mere, a te mere su takvog intenziteta i značaja da govore o tome da je nephodno uvesti vanredno stanje. Međutim, dobro znate da vanredno stanje može da proglasi Narodna skupština i to je postupak i procedura koja može da potraje", rekao je Tiodorović.

Najvažnije je, ističe, sprovesti mere koje će omogućiti da se potpuno kontroliše epidemiološka situacija i da se onemoguće kontakti između ljudi kako bi se širenje virusa prekinulo.

"Ovo je trenutak da preuzmemo sve mere kako bismo smanjili kontakte potpuno i da onemogućimo dalje širenje infekcije", zaključio je Tiodorović.

Bonus video:

(Espreso / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.