DO KADA ĆE TRAJATI LEDENI DANI? Iz RHMZ-a znaju odgovor!
Zima, Foto: Filip Plavčić

HLADNO NAREDNIH DANA

DO KADA ĆE TRAJATI LEDENI DANI? Iz RHMZ-a znaju odgovor!

Prognoza za mart za sada ne pokazuje da će doći do prolećnih temperatura

Objavljeno:

Narednih nedelju dana biće hladno i tek od srede možemo da očekujemo da temperature budu tek malo iznad nule, kažu za MONDO iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Cela Srbija je od sinoć u temperaturnom minusu, pokazuju zvanični podaci.

Gotovo je sigurno da ledeni talas koji je zahvatio Srbiju neće proći do 19. februara i da nas očekuju hladni i jaki jutarnji mrazevi, kažu za MONDO meteorolozi iz Republičkog hidrometeorloškog zavoda.

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na umeren i jak mraz do nedelje. Danas i za dane vikenda biće veoma hladno, u jutarnjim satima umeren i jak mraz sa minimalnom temperaturom od -12 do - 8 i najvišom dnevnom ispod 0 stepeni.

"U Srbiji će sutra biti promenljivo oblačno, suvo i hladno. Samo ujutru na istoku ponegde sa snegom. Vetar umeren, na istoku ujutru i pre podne i jak, severozapadni. Jutarnja temperatura od -9 do -5, a najviša dnevna od -3 do 2 stepena. U Beogradu će biti promenljivo oblačno, suvo i hladno, uz umeren severozapadni vetar. Jutarnja temperatura oko -7, a najviša dnevna oko -3 stepena", kažu iz RHMZ.

Prema rečima meteorologa, tek od 25. februara očekuje se da temperature budu u postepenom porastu.

"U pojedinim mestima u Srbiji temperature narednih dana uopšte neće prelezati 0 stepeni Celizijusa, dok će 16. i 17 februara biti najviše uslova za padavine i slab sneg. Tek od 25. februara, temperature će biti u blagom porastu. Od 22. do 28. imaćemo prolazna naoblačenja i kišu, ali i kratkotrajni sneg, bez stvaranja snežnog pokrivača u nižim predelima", kažu za MONDO iz RHMZ.

Prognoza za mart za sada ne pokazuje da će doći do prolećnih temperatura, potvrđuju meteorolozi za naš portal.

"Početak marta se neće mnogi razlikovati od febrara i temperature će biti od minis tri do najviše plus 8 stepeni Celzijusa. Do 7. marta očekuje nas hladan i suv period, ali ne i temperature u minusu. I dalje će biti slabog do umerenog mraza, zbog čega može da se kaže da se proleće još ne nazire", kažu iz RHMZ za MONDO.

(Espreso / Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.