BILI SMO U GAVRILA PRINCIPA DO ZGRADE GDE SU PRONAĐENI MIGRANTI: Izgleda sablasno, na svašta smo naišli (FOTO)
Mesto gde je policija pronašla migrante, Foto: MUP/Espreso.rs

jezivo

BILI SMO U GAVRILA PRINCIPA DO ZGRADE GDE SU PRONAĐENI MIGRANTI: Izgleda sablasno, na svašta smo naišli (FOTO)

Podsetimo, policija je juče pronašla 68 iregularnih migranata, koji će biti prebačeni u prihvatne centre. Akcija je sprovedena na teritoriji opština Novi Beograd, Savski venac i Stari grad

Objavljeno: 13:11h

Beogradska policija pre dva dana pronašla je 46 ilegalnih migranata u zgradu na početku ulice Gavrila Principa u Beogradu, koji su zatim prebačeni u prihvatni centar u Obrenovcu.

Iako je policija tada odvela prilično veliki broj migranata, juče smo u istoj toj zgradi zatekli još njih, ali onih koji su tu legalno, kako nam je rečeno.

Zgrada je prilično zavučena, usput smo naišli na grafit na kome je iscrtan krst crvenom bojom, što je izgledalo sablasno. Uske stepenice sa spoljne strane vode do hostela, a na kraju jedne terase duž cele zgrade naišli smo na još stambenih jedinica, tako da nije ni čudo što je baš ova lokacija mesto gde su se krili.

1 / 4 Foto: Foto: Aleksandra Čolić

Inače, duž cele Karađorđeve ulice, mogli smo da primetimo ima veliki broj migranata, a njihovo kretanje kako je ranije saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova regulisano je tako da su u prihvatnim centrima u Obrenovcu i Krnjači postavljeni punktovi na kojima se kontroliše izlazak i ulazak migranata iz centra, tako da u svakom trenutku može da se proveri ko nije u centu, a ko jeste.

Podsetimo, policija je i pronašla još 68 iregularnih migranata, koji će biti prebačeni u prihvatne centre, a akcija je sprovedena na teritoriji opština Novi Beograd, Savski venac i Stari grad.

U saopštenju MUP-a kažu da se na ovaj način brinu o ličnoj i imovinskoj sigurnosti građana, ali i o migrantima koji će u prihvatnim centrima, biti obezbeđeno poštovanje svih zakonskih i ljudskih prava, medicinska zaštita, ishrana i adekvatan smeštaj, navedeno je u saopštenju.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.