KRIZNI ŠTAB ZASEDA U PONEDELJAK U 10: Medicinski deo još uvek PROTIV POPUŠTANJA MERA!
Nova sednica, Foto: Printscreen, Profimedia

UPRAVO SAOPŠTENO

KRIZNI ŠTAB ZASEDA U PONEDELJAK U 10: Medicinski deo još uvek PROTIV POPUŠTANJA MERA!

Kako se navodi, najpre će se analizirati postojeća epidemiološka situacija

Objavljeno:

Sednica Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa biće održana u ponedeljak, 8. februara.

Članovi štaba sastaće se u Palati Srbija u 10 časova, saznaje Telegraf.

Kako se navodi, najpre će se analizirati postojeća epidemiološka situacija.

Podsećamo, u više izjava medicinski deo Kriznog štaba odbacio je svaku mogućnost popuštanja protivepidemijskih mera.

Međutim, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je jutros gostujući na televiziji K1 rekao da očekuje da će "radno vreme ugostiteljskih objekata biti produženo do 22 sata već sledeće nedelje" jer, kako je istakao, "u Srbiji se već sprovodi vakcinacija i nema dramatičnog skoka u broju zaraženih virusom korona".

- Nadam se da će se to desiti, jer mislim da je prošlo suviše vremena. Mi smo zemlja koja već vakciniše svoje stanovništvo i u kojoj nema dramatičnog skoka u broju zaraženih. Uspeli smo da nađemo meru između rada privrede i zaštite zdravlja i očekujem da će radno vreme biti produženo već sledeće nedelje - rekao je Vesić gostujući na K1.

Vesić i Privredna komora Srbije beć nekoliko nedelja unazad zahtevju da se ugostiteljima produži radno vreme, ali medicinski deo štaba je odlučan u tome da to ne dozvoli, jer, smatraju, epidemiološka situacija to i dalje ne dozvoljava.

I Brnabić protiv popuštanja mera

Ona je za RTS rekla da se u Srbiji, u vreme kada su druge zemlje u svetu i okruženju u lokdaunu i imaju policijski čas, proteste... živi u normalnom okruženju.

- Moramo da imamo jednocifren procenat zaraženih u odnosu na broj testiranih. Kada pogledate ostatak sveta i Evropu vidite da žive najdalje od normalnosti i niko od stranaca ne može da veruje da mi ovako živimo. Razumem ljude sto hoće da produžimo rad kafića na 22, ali mi se fenomenalno držimo. Molim se da se to tako nastavi da se ne opustimo - rekla je Brnabić.

Ona je dodala da će se o ublažavanju mera razgovarati kada se procenat novoobolelih spusti na jednocifren broj, navodeći da je dobro što trenutno stagnira.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.