NAJLEPŠE FOTOGRAFIJE MALIH DIVOVA: Osmesi Lane i Olivera TOPE SRCA (FOTO)
Oliver i Lana, Foto: Facebook/Olivér - SMA baby, Facebook / Za Laninu zivotnu bitku

BRAVO

NAJLEPŠE FOTOGRAFIJE MALIH DIVOVA: Osmesi Lane i Olivera TOPE SRCA (FOTO)

Spinalna mišićna atrofija, jedna od najcrnjih bolesti koje mogu da pogode bebe, sada je izlečiva, a Oliver i Lana su na dobrom putu

Objavljeno:

Dečak i devojčica, Oliver i Lana, dve nade koje Srbija gaji za njihovo izlečenje, uzvraćaju nam osmehom.

Mnogo je energije bilo potrebno njihovim roditeljima i humanim ljudima da skupe ogromnu količinu novca za njihovo lečenje u inostranstvu. Spinalna mišićna atrofija, jedna od najcrnjih bolesti koje mogu da pogode bebe, sada je izlečiva, a Oliver i Lana su na dobrom putu.

Oliver je otputovao na lečenje u Mađarsku 18. januara. Slika koja je nekoliko dana kasnije stigla iz bolnice ganula je sve - pomalo uplašen oliver gledao je ka kameri, i dosao je sam, ali cev je bila tu, u pripravnosti. To su dobre vesti, ali put do izlečenja je dug.

Doktori su sada uspeli da mu, umesto te strašne cevi, nameste simpatičnu masku.

Dragi dobri ljudi, pogledajte šta imam. Imam tako slatku masku na nosu. Rekli su da mi treba ova maska sada da mogu dobro da dišem. Kažu da sam dobio maskicu umesto one stare cevi. Doktor mi je rekao da čini sve da se ne vratim na tu cev, ali moram biti mnogo jak! Pokazaću svima da to i jesam! Zamisli, ponekad mama misli da sam mrzovoljan. Ovde se ipak osećam dobro. Svi se igraju sa mnom, ali ja ipak moram da se naviknem na ovu novu masku na licu. Svi kažu da sam tako sladak. Mama mi kaže isto. Da li i vi to mislite? - objava je na fejsbuk stranici Olivér - SMA baby.

Da ovaj skupi lek, koji košta oko 2 miliona dolara deluje, pokazuje i primer male Lane Jovanović koja ga je primila krajem decembra.

Drága segítőink, nézzétek csak mi van nekem. Kaptam az orrocskámra egy ilyen nagyon cuki maszkot. ?❤️ Tetszik,...

Posted by Olivér - SMA baby on Среда, 03. фебруар 2021.

Ona se sada radosno smeška.

- Lana je danas opet vadila krv ali je bila prava hrabrica, za razliku od svih ostalih puta, danas nije plakala. Osmeh je tu. Za sada je dobro. Vežbamo svaki dan i imamo dosta sastanaka u bolnici jer posecujemo i logopeda, idemo na fizikalnu terapiju, kod neurologa, vađenje krvi... Uf, dosta obaveza tako da nam nije dosadno, baš naprotiv, fali nam malo pauze.

Srbija se izborila za mnogu decu kojoj je potrebna terapija protiv spinalne mišićne atrofije, a ona se prima do navršene druge godine života. Nažalost, u Srbiji postoje i bebe koje nisu imale tu sreću.

I njima je potrebna pomoć, ali za stalnu negu, jer njihovo stanje je veoma loše, a roditeljima preteško da sa bolešću izađu na kraj. Lek koji su primili Lana i Oliver Maja ne može da dobije, jer je sa 3 godine kasno.

Pozdrav dragi ljudi. Lana je danas opet vadila krv ali je bila prava hrabrica, za razliku od svih ostalih puta, danas...

Posted by Za Laninu zivotnu bitku on Среда, 03. фебруар 2021.

To je slučaj sa malom Majom iz okoline Gnjilana.

Medicinska sredstva koja se koriste za Majinu negu mesečno koštaju mnogo. Samo za jednu braunilu koja izvlači sekret iz njenih pluća, Miloš i Ivana moraju da obezbede 70 evra na svake tri nedelje.

Potrebno je i mnogo nege i pažnje da bi Maji bilo dobro. Hirurške rukavice, gaze, specijalna proteinska hrana, koja košta 22.500 dinara mesečno...

Devojčica
foto: Facebook/Косово и Метохија

Mesečni troškovi premašuju hiljadu evra, a Miloš i Ivana su pored svega i nezaposleni.

Svaka pomoć je dobrodošla, bilo da je novčana, u vidu medicinskih sredstava ili hrane za dete.

Broj žiro računa: 205-9001022121544-46

Komercijalna banka

Miloš Cvetković, selo Kmetovce, Gnjilane, Kosovo i Metohija

Broj telefona: 066/5021173

Bonus video:

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.