LJUBAV PREMA PAPAGAJIMA PRERASLA U POSAO: Traje od DETINJSTVA, da nije NJIHOVE PODRŠKE Stefan ne bi stigao da SPAVA
Stefan Švabić, Foto: printscreen/youtube

ljubav

LJUBAV PREMA PAPAGAJIMA PRERASLA U POSAO: Traje od DETINJSTVA, da nije NJIHOVE PODRŠKE Stefan ne bi stigao da SPAVA

Prvih nedelja posle izleganja Stefan o ptićima brine kao roditelj

Objavljeno:

Ova velika ljubav traje iz doba detinjstva i zahvaljujući njoj, Stefan je napravio pravi tropski raj u svom domaćinstvu i sa užitkom posmatra kako se iz napukle ljuske jajeta rađaju novi životi njegovih papagaja.

- To zadovoljstvo ja ne mogu da opišem rečima, znači svaku bebu ja doživim na neki poseban način, jedinstveno, i svaka je jedinstvena i neponovljiva svakako - kaže Stefan Švabić iz Čepura za "RTS".

Prvih nedelja posle izleganja Stefan o ptićima brine kao roditelj. To je posebno važno kada na svet dođu mladunci većih ptica jer su oni, kako kaže Stefan, loši roditelji, pa on preuzima brigu o njima. Najviše posla ima tokom leta kada se zbog beba broj ptica udvostruči.

Papagaji, Stefan Švabić, Uzgajivač
foto: printscreen/youtube

- Da mi ne pomažu otac i žena, ponekad da ih nahrane, ja bukvalno ne bih spavao. To je naporan posao, tih meseci kad je sezona u jeku, ali nije teško zbog ljubavi - objašnjava Švabić.

Na više od dve stotine kvadrata u kavezima je po jedan par papagaja. Na prisustvo kamere mnogi se oglašavaju, a mužjak edela bučno krešti braneći gnezdo gde ženka leži na jajima. U zimskim mesecima kavezi su u zatvorenom, leti ptice imaju više prostora jer su volijere u dvorištu.

- Nisam mogao da sanjam, ja to na primer pre pet godina šta sada imam, to su mi bili snovi i tako vredno da se radi samo i sve se postigne - kaže Stefan.

Žako, amazonci, roze kakadui, braunohi, are najatraktivniji su za ljubitelje papagaja. Iako su poreklom iz tropskih krajeva, zimu kaže dobro podnose, životni vek sličan je kao kod čoveka, a neke vrste papagaja žive i više od stotinu godina.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.