DOŠLA JE IZ INOSTRANSTVA, A NIJE ISPOŠTOVALA SAMOIZOLACIJU: Iz Narodnog fronta o SMENI NAČELNICE SNEŽANE
Iz Narodnog fronta, Foto: Printscreen / Youtube

UDALJENA SA POSLA

DOŠLA JE IZ INOSTRANSTVA, A NIJE ISPOŠTOVALA SAMOIZOLACIJU: Iz Narodnog fronta o SMENI NAČELNICE SNEŽANE

Dodaju da, iako u medijima postoje spekulacije i izjave u medijima da je Snežana Rakić smenjena iz ličnih i političkih animoziteta, u ovoj smeni nema nikakvih loših namera, već je sve stvar protokola

Objavljeno:

Snežana Rakić, načelnica GAK "Narodni front" smenjena je sa rukovodeće pozicije i privremeno udaljena sa posla, pošto je prekršila meru izlacije i dolazila na posao, iako se u tom trenutku sumnjalo da ima koronu.

Kako za MONDO potvrđuju iz Narodnog fronta, sanitarna inspekcija pokrenula je postupak protiv dr Snežane Rakić zbog ugrožavanja zdravlje kolega, pacijenata i beba.

"Putovala je u inostranstvo i po povratku u Srbiju nije ispoštovala samoizolaciju, u koju je morala da ide 10 dana ukoliko pri ulasku u Srbiju. Odmah po povratku je došla na posao, a posle nekoliko dana njen PCR test je bio pozitivan. I da taj test nije bio važeći, odnosno i da nije bila pozitivna na koronu, ona je prekršila meru izolacije. Ugrozila je pacijente, što povlači za sobom prekršaj i krivicu koja je u nadležnosti sanitarne inspekcije i Ministarstva zdravlja“, kažu iz Narodnog Fronta.

Kako objašnjavaju za MONDO, ceo postupak je u nadležnosti državnih institicija. Mera koju su oni ko zdravstvena ustanova preduzeli jeste udaljavanje sa posla i smena sa rukovodećeg mesta, što je uobičajeno u ovakvim situacijima, kažu iz Fronta.

"Mi smo pokrenuli njenu smenu sa mesta načelnika i kratkotrajnu suspenziju od sedam dana, koja je već istekla. To je bila stvar naše unutrašnje organizacije i naša odluka koju sprovodimo u ovakvim situacijama, a sve ostalo je do državnih organa“, kažu iz porodilišta.

Dodaju da, iako u medijima postoje spekulacije i izjave u medijima da je Snežana Rakić smenjena iz ličnih i političkih animoziteta, u ovoj smeni nema nikakvih loših namera, već je sve stvar protokola.

- Doktorka je bila v.d. direktora, ali već pet godina ne obavlja tu funkciju, ali radi u našoj ustanovi godinama. Da je bilo ko od zaposlenih napravio prekršaj, došlo bi do smene sa mesta načelnika. To nije nikakva brutalna kazna, to je obavezna procedura. Kada se u našoj bolnici pojavi neka infekcija, smena načelnika i glavne sestre je gotovo obavezna. Isto je tako u ovoj situaciji. Prosto, u porodilištu se nalazi najosetljivija populacija, a to su trudnice i bebe i moramo biti maksimalno odgovorni“,kažu za MONDO iz Narodnog Fronta.

(Espreso / Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.