POSLE PRVE DOZE VAKCINE NIŠTA NIJE GOTOVO: Dr Stevanović objasnio KADA SE STIČE PUN IMUNITET!
Goran Stevanović, Foto: Youtube printscreen/PRVA

VAŽNO

POSLE PRVE DOZE VAKCINE NIŠTA NIJE GOTOVO: Dr Stevanović objasnio KADA SE STIČE PUN IMUNITET!

Dodaje da mladi uglavnom imaju manje tegobe, ali da je problem što na preglede i u bolnice dolaze njihovi stariji ukućani sa težim kliničkim slikama

Objavljeno:

Direktor Infektivne klinike KCS Goran Stevanović upozorio je danas građane koji su primili prvu dozu vakcine da ne smeju da se opuštaju i da moraju da nastave da poštuju epidemiološke mere, jer se pun imunitet stiče 10 do 15 dana nakon druge doze vakcine.

- Građani moraju da znaju da kada prime prvu dozu nisu zaštićeni, jer vakcinacija postiže pun efekat tek nakon 10 do 15 dana od druge doze - objasnio je Stevanović i dodao da se za to vreme svi moraju pridržavati mera.

Podseća da su te mere nošenje maske, držanje distance i izbegavanje mesta sa velikim brojem ljudi. - Jeste vakcinacija značajna, ali kada primimo prvu dozu nismo zavšili ništa - poručio je Stevanović, nakon sastanka direktora kovid bolnica sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom. On je rekao i da je primećen porast broja zaraženih kod mlađe populacije i da se to, dodaje, dovodi u vezu sa boravkom u ski centirma. Dodaje da mladi uglavnom imaju manje tegobe, ali da je problem što na preglede i u bolnice dolaze njihovi stariji ukućani sa težim kliničkim slikama. Zbog toga Stevanović apeluje na građane da nastave da se pridržavaju epidemioloških mera, pa čak i oni koji su primili prvi dozu vakcine.

Bonus video:

(Espreso/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.