BBC ODAO PRIZNANJE SRBIJI, SVE STOJI NA NJIHOVOJ STRANICI: Tako mala zemlja, a beleži 2. najbrže uvođenje vakcine
Ilustracija, Foto: Printscreen

STIGLE POHVALE

BBC ODAO PRIZNANJE SRBIJI, SVE STOJI NA NJIHOVOJ STRANICI: Tako mala zemlja, a beleži 2. najbrže uvođenje vakcine

Britanski popularni medij “BBC” odao je priznanje, na svojoj internet stranici, državi Srbiji u veoma brzoj nabavci vakcina i početku masovne vakcinacije u zemlji...

Objavljeno:

U poslednjih nedelju Srbija je prva u Evropi i treća u svetu po broju vakcinisanih građana na 100 stanovnika.

Ova statistika urađena je prema podacima prikupljenim iz američkih vladinih izvora putem projekta “Naš svet” na Univerzitetu u Oksfordu. Kao poslednji dokaz potvrde uspeha, stigle su pohvale i od najuticajnijeg medija u Velikoj Britaniji – “BBC-ija”.

Britanski popularni medij “BBC” odao je priznanje, na svojoj internet stranici, državi Srbiji u veoma brzoj nabavci vakcina i početku masovne vakcinacije u zemlji.

Podsetimo, u našoj zemlji je prema poslednjim informacijama, već vakcinisano preko 438.000 ljudi. I, dok Srbija, krupnim koracima pokazuje celom svetu i Evropi svoj uspeh i strategiju vođenja jedne države u doba pandemije, većina država u svetu je u agoniji i panici da li će i kada dobiti vakcine.

– Dok je Evropa pogađala krizne tačke u isporuci vakcina, jedna mala zemlja van EU – Srbija – zabeležila je drugo najbrže uvođenje vakcine protiv COVID-19 u Evropi – sa 4,6 doza na sto ljudi – odmah iza Ujedinjenog Kraljevstva, ali i ispred najvećih nacija EU. Beograd je započeo masovnu kampanju vakcinacije tek prošle nedelje nakon što je primio milion doza kineske vakcine Sinofarm. Razgovarali smo sa srpskim ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom, prvom osobom koja je primila vakcinu u svojoj zemlji- stoji u saopštenju na internet stranici “BBC-ija.

Ministar Lončar je u razgovoru sa britanskom novinarkom napomenuo veliku ulogu predsednika Srbije Aleksandra Vučića. On je istakao da je Srbija jedna od prvih zemalja sveta koja je potpisala ugovor sa “Fajzer” kompanijom za nabavku vakcina protiv koronavirusa.

Takođe, on je rekao da to što Srbija ima i kinesku i rusku vakcinu samo posledica dobrih međudržavnih odnosa koje predsednik Vučić održava sa te dve zemlje.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.