NAJNOVIJA VEST! Šesti smo na svetu po stopi vakcinacinje u celom svetu (FOTO)
Vakcinacija / Ilustracija, Foto: Emilija Jovanović

NAJVIŠE VAKCINISANIH DO SADA

NAJNOVIJA VEST! Šesti smo na svetu po stopi vakcinacinje u celom svetu (FOTO)

U Srbiji je do sada protiv korona virusa vakcinisano 437.214 građana

Objavljeno:

Naša država prema zvaničnoj statistici, drži visoku šestu poziciju u svetu, dok su ispred nas u Evropi jedino Britanci.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je jutros da bi do kraja marta i februara u Srbiji trebalo da stigne još milion doza vakcina.

- Odlične vesti za Srbiju. Dobio sam potvrdu od naših prijatelja da ćemo u nekoliko faza, do kraja februara i marta, obezbediti još gotovo milion vakcina. - objavio je jutros u video - snimku na zvaničnom Instagramu Budućnost Srbije predsednik Aleksandar Vučić.

Na sajtu "Our World in data" nalazi se statistika i tabela koja je na ponos svih građana Srbije.

Pohvale sa svih strana ne prestaju da stižu na račun naše države povodom uspešnog sprovođenja imunizacije stanovništva. Interesantno je da su Srbiji za petama i pojedine velesile, kao što su Nemačka, Francuska, Kina, Rusija i drugi...

Kada je reč o regionu, Srbija je na prvom mestu po broju vakcinisanih na milion stanovnika. Slede Slovenija, Rumunija, Mađarska, Hrvatska i Bugarska.

U Srbiji je do sada protiv korona virusa vakcinisano 437.214 građana.

Pogledajte tabelu:

tabela
foto: Printscreen/Our World in Data

Ispred nas su samo: Izrael, Ujedinjeni Arapski Emirati, Velika Britanija, Bahrein i Sjedinjene Američke Države.

Uskoro proizvodnja Ruskog cepiva na "Torlaku"

Ministar u Vladi Srbije Nenad Popović najavio je danas posetu ruske delegacije za 11. februara posle koje će se znati više detalja na koji način će biti moguć transfer tehnologije i proizvodnja ruske vakcine Spunjik u Srbiji.

- Juče je iz Rusije stiglo 40.000 doza vakcine Sputnjik a još dva miliona stići će tokom februara i marta, to smo potpisali sa Rusima - rekao je Popović.

Dodao je da je Srbija danas jedinstvena zemlja u Evropi jer ima i kinesku i rusku i Fajzer vakcinu, što je ocenio kao neviđen uspeh rukovodstva na čelu s predsednikom Aleksandrmom Vučićem.

- To je jedan ogroman rad cele Vlade Srbije, ali pre svega autoritet Aleksandra Vučića koji je uspostavio odlične odnose sa predsednikom Vladimirom Putinom - rekao je Popović.

Nemci u čudu

Zbog vakcina koje svakodnevno pristižu u našu zemlju, dok ih je u EU nemoguće nabaviti, sve oči svetskih medija uperene su u Srbiju. Tako je glavna vest nemačkog časopisa Špigl - vakcinacija u Srbiji, a posebno ističu sposobnost naše zemlje u nabavci vakcina.

Mnogo ljudi u Nemačkoj čeka na vakcine, dok Srbi nikog nisu čekali i prvi su se vakcinisali - piše čuveni nemački časopis.

- Važno je da vakcina ispunjava sve sigurnosne kriterijume i da je efikasna. Kada sam se i sam u to uverio, mogao sam da stanem pred građane Srbije i predložim im masovnu vakcinaciju - preneo je Špigl Lončarovu izjavu.

Bonus video:

(Espreso/Srbija danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.