KRIZNI ŠTAB SE OBRATIO NAKON SEDNICE: Neželjena dejstva vakcine se PAŽLJIVO PRATE! (VIDEO)
Krizni štab se obraća, Foto: Printscreen Kurir TV

TRENUTNA SITUACIJA

KRIZNI ŠTAB SE OBRATIO NAKON SEDNICE: Neželjena dejstva vakcine se PAŽLJIVO PRATE! (VIDEO)

U poslednja 24 sata u Srbiji na korona virus testirano 11.168 je osoba

Objavljeno: 15:36h

Krizni štab za suzbijanje širenja virusa korona odlučio je da sve epidemiološke mere ostanu na snazi do daljeg. Lekari su se obratio na konferenciji s početkom u 15 h.

U poslednja 24 sata u Srbiji na korona virus testirano 11.168 je osoba, od kojih je pozitivno 1.717, dok je, nažalost 18 osoba preminula.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta "Batut", na respiratorima je 158 pacijenata.

O vakcinaciji

Do sada je ukupno u Srbiji vakcinisano ukupno 426.615 osoba, a danas 22.394 do ovog trenutka - rekla je prof. dr Edita Stokić iz KC Vojvodine na današnjoj konferenciji za novinare Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa.

Stokić je upitana koju vakcinu treba da prime oboleli od dijabetesa.

- Dobili smo mnogo poziva poslednjih dana povodom toga. Tip 1 i tip 2 dijabetesa su tri puta u većem riziku i to je dokazano. Vakcinacija je jedno od najbezbednijih opcija za izlazak iz epidemije - rekla je doktorka Stokić.

Neželjena dejstva vakcina se prema njenim rečima pažljivo prate.

Kod dijabetesnih bolesnika je važno da posle vakcinacije isprate vrednosti šećera u krvi ako dominira sindrom malaksalosti - rekla je Stokić i dodala da osobe koje imaju problem sa štitinom žlezdom takođe treba da obrate pažnju.

Doktorka Stokić je dodala da nije član Kriznog štaba i da nema podatak kad će biti sledeće isporuka Fajzerovih vakcina.

- Nezvanično sam obaveštena da stavovi članova Kriznog štaba oko utakmice Zvezda - Milan još nisu zauzeti - dodala je doktorka.

Nema ublažavanja mera

Ministarka Darija Kisić Tepavčević rekla je inače jutros nakon sednice Kriznog štaba da postojeće mere ostaju na snazi i da neće biti ukinut PCR test za ulazak iz Mađarske.

Takođe je razmatrana mogućnost da navijači prisustvuju utakmici Crvene zvezde i Milana, ali su prema njenim rečima članovi Kriznog štaba protiv takve odluke.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.