DR JOVANOVIĆ O TEMAMA O KOJIMA ĆE SE POLEMISATI KRIZNI ŠTAB: Zasedanje počinje tačno u 9 časova
Verica Jovanović, Foto: Youtube/ Printscreen

KLJUČNa PITANJa

DR JOVANOVIĆ O TEMAMA O KOJIMA ĆE SE POLEMISATI KRIZNI ŠTAB: Zasedanje počinje tačno u 9 časova

Krizni štab sutra zaseda tačno u 9 sati

Objavljeno:

Direktorka Instituta "Batut" dr Verica Jovanović govorila je večeras o temama koje će biti na dnevnom redu sednice Kriznog štaba protiv korona virusa u petak.

"Kao i uvek, ključno pitanje i tema je praćenje epidemiološke situacije u zemlji i analiza po okruzima, trend opadanja pozitivnih slučajeva, kapacitet u bolnicama i na osnovu svih tih analiza se donose stručne preporuke i preporuke svim ostalim članovima Kriznog štaba", rekla je Jovanović u emisiji "Četvrtkom u 9" na RTS-u.

Ona dodaje da se na osnovu toga posle donosi zaključak.

"Naravno, na donošenje zaključaka utiče mnogo faktora, jedan od glavnih i najjačih je zdravstveni faktori i pretnja u odnosu na širenje epidemije, tome se sa posebnom pažnjom pristupa i vodi računa od početka epidemije", rekla je Jovanović.

Kako je rekla članica Kriznog štaba druga tema sutrašnje sednice je tok vakcinacije u Srbiji, planovi za dalje i pod tačkom razno je uvek nešto od prioriteta što se pokaže kao veoma važno za donošenje.

Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je ranije da će na sednici Kriznog štaba pokrenuti pitanje o eventualnom ukidanju mere za ulazak u Srbiju iz Mađarske uz negativan PCR test.

Brnabić je u Skupštini Srbije, odgovarajući na poslanička pitanja, rekla da će zamoliti medicinski deo Kriznog štaba da pogleda trenutne epidemiološke parametre u Srbiji i Mađarskoj.

Krizni štab sutra zaseda tačno u 9 sati. To je prva sednica Kriznog štaba posle otkrivanja britanskog soja korone u Srbiji.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Mondo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.