OLIVERA JOVIĆEVIĆ PRELAZI NA NOVO RADNO MESTO: Smeši joj se najveći izazov u karijeri!
Foto: Printscreen

KANDIDAT ZA DIREKTORA

OLIVERA JOVIĆEVIĆ PRELAZI NA NOVO RADNO MESTO: Smeši joj se najveći izazov u karijeri!

Novinarki Oliveri Jovićević ozbiljno se smeši fotelja generalnog direktora javnog servisa

Objavljeno:

Administrativni odbor Skupštine Srbije dozvolio je da petoro narodnih poslanika obavlja i drugu javnu funkciju, odnosno da osim poslaničkog rada budu angažovani i na drugom poslu.

Pozitivno mišljenje za obavljanje druge javne funkcije dobili su poslanici Katarina Rakić, Srđan Smiljanić, Branko Marinković, Uglješa Mrdić i Jadranka Jovanović, piše u jednom dnevnom listu

Novinarki Oliveri Jovićević ozbiljno se smeši fotelja generalnog direktora javnog servisa Srbije. Nju je Upravni odbor RTS ocenio kao najubedljivijeg kandidata.

Olivera Jovićević je, kako saznajemo, pred članovima Upravnog odbora RTS juče predstavila svoj program. Kandidati koji su se članovima UO predstavili u utorak i četvrtak su, između ostalih, aktuelni direktor Dragan Bujošević, nekadašnji direktor B92 Saša Mirković, novinari Miodrag Popov i Vladimir Palikuća i drugi.

,,Dobro su ocenjeni Stanislav Veljković, generalni sekretar RTS, i Saša Mirković, nekadašnji direktor B92. Na osnovu današnjeg predstavljanja, gotovo jednoglasna ocena UO je da je Olivera Jovićević najubedljiviji kandidat za generalnog direktora RTS”, navodi izvor jednog portala

Olivera Jovićević je poznata srpska novinarka, autorka i voditeljka političke emisije „Upitnik” na javnom servisu. Rođena je i odrasla u Bajinoj Bašti. Na Filološkom fakultetu u Beogradu studirala je jugoslovensku i svetsku književnost. Pri kraju studija radila je kao profesorka srpskog jezika, međutim, karijera joj je otišla u drugom pravcu. Tokom devedesetih uplivala je u novinarske vode, radeći u informativnoj redakciji Studija B. Kad je pokojni Aleksandar Tijanić došao na čelo javnog servisa, na RTS je, između ostalih, doveo i Oliveru Jovićević. Prvo je vodila jutarnji program, a više od deceniju i po autorsku emisiju „Upitnik”.

(Espreso.co.rs/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.