NOVE TENZIJE: Hrvatska uputila protestnu notu Srbiji
Saopštenje Ministarstva spoljnih i evropskih poslova, Foto: Beta

oglasili se

NOVE TENZIJE: Hrvatska uputila protestnu notu Srbiji

Reagovao je i kninski gradonačelnik Marko Jelić i Milošu Stojkoviću poručio ”sramite se zbog licemerstva koje živite i koje jeste”

Objavljeno: 21:59h

"Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova najoštrije osuđuje skandalozan čin člana delegacije predvođenog državnim sekretarom u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Republike Srbije tokom poseta Republici Hrvatskoj te odašiljanje poruka kojima se na najgrublji način vređa Republika Hrvatska, te propagiraju poražene velikosrpske ideje - saopštilo je večeras hrvatsko Ministarsvo spoljnih i evropskih poslova, nakon posete Miloša Stojkovića, poverenika pravoslavnog manastira Hilandar za humanitarni rad.

Usledilo je to nakon objavljivanja video snimke sa kninske tvrđave na kojoj je Stojković rekao ”sada smo u našoj Krajini, živela Srbija, živela Krajina, živela Srpska Krajina”. Na snimku se vidi kako Stojaković govori ”oni ovde slave takozvanu Oluju, slave progon srpskog naroda. A mi smo tu da im pokažemo koliko možemo da je ovo ipak Srpska Krajina. Ovde je na vrhu njihova zastava, a daće Bog da jednog dana vratimo našu”.

U saopštenju hrvatskog Ministarstva još se konstatuje ”žaljenje što te neprihvatljive izjave dolaze od osobe koja je bila deo zvaničnog izaslanstva iz Republike Srbije, za što očekujemo zvaničnu ispriku i nedvosmisleno ograđivanje”. Najavljeno je i da će policijska uprava šibensko-kninska provesti istragu kako bi se utvrdile činjenice i okolnosti za daljnje poduyzimanje mera iz nadležnosti policije, a prosvedna nota biće uručena i Ambasadi Srbije u Zagrebu.

Reagovao je i kninski gradonačelnik Marko Jelić i Milošu Stojkoviću poručio ”sramite se zbog licemerstva koje živite i koje jeste”. Jelić kaže da zastava na kninskoj tvrđavi simbolizuje ”sveto tlo hrvatskog naroda i njegove državnosti od 13. veka, a i dalje će tako biti”. Gradonačelnik kaže da je Stojković doveo u neugodnu situaciju domaćine, pre svega paroha kninske Parohije koji je po njemu ”izniman čovek i hrišćanin”, kao i Vladiku dalmatinskog. ”Knin je hrvatska zemlja i kolevka našeg postojanja, nama je sveta”, zaključuje kninski gradonačelnik.

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.