RHMZ OBJAVIO BIOPROGNOZU! Pogledajte kako drastične promene temperature utiču na nas, nije naivno, svi smo pogođeni
Ilustracija, Foto: Profimedia/RHMZ

vreme nam ne ide na ruku

RHMZ OBJAVIO BIOPROGNOZU! Pogledajte kako drastične promene temperature utiču na nas, nije naivno, svi smo pogođeni

Glavobolja i razdražljivost se mogu javiti kao meteoropatske reakcije

Objavljeno:

Nakon noćašnjeg ciklona, danas je sunčano, ali hladnije vreme. Već večeras nam sa Jadranskog mora stiže oblačnost sa snegom, pa se u utorak očekuje i snežni pokrivač. Nakon što je za vikend bilo i preko 15°C, danas će biti do 6°C, a sutra do 1°C, napisao je meteorolog Đorđe Đurić na svom Fejsbuk profilu.

Iako je napolju prilično prijatno vreme za šetnju i druge aktivnosti, meteorolozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda objavili su bioprognozu u kojoj sunčano vreme nikako ne ide na ruku hroničnim bolesnicima i onima koji imaju izražene meteoropatske reakcije.

Vreme
foto: Printskrin/RHMZ

Biometeorološke prilike danas, mogu relativno nepovoljno uticati na hronične bolesnike, a posebno na cerebrovaskularne i osobe sa disajnim tegobama. Moguće meteoropatske reakcije su bolovi u kostima, promenljivo raspoloženje i pospanost. Preporučuje se dodatna opreznost učesnicima u saobraćaju, stoji u saopštenju RHMZ.

U utorak će situacija biti malo povoljnija. Očekivane biometeorološke prilike mogu izazvati uobičajene tegobe kod hroničnih bolesnika. Oprez se savetuje osobama sa povišenim krvnim pritiskom i respiratornim problemima. Glavobolja i razdražljivost se mogu javiti kao meteoropatske reakcije.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.