OGLASIO SE DOKTOR PREDRAG KON, USRED EMISIJE PORUČIO JAKO VAŽNU STVAR! Imao je jedan savet i za roditelje!
Foto: Printcsreen/Youtube

KINESKA VAKCINA

OGLASIO SE DOKTOR PREDRAG KON, USRED EMISIJE PORUČIO JAKO VAŽNU STVAR! Imao je jedan savet i za roditelje!

Podovom početka drugog dela školske godine, dr Kon je savetovao roditelje kako da se ponašaju

Objavljeno:

Ugledni epidemiolog i član Kriznog štaba Vlade Srbije dr Predrag Kon rekao je danas u gostovanju uživo u TV Prva.

U Srbiju danas treba da stignu prve količine kineske vakcine protiv korona virusa kompanije “Sinofarm”. Reč je o cepivu Pekinškog instituta za biološke proizvode koju je odobrila Kina, a evo šta je dr Kon rekao o tome.

,,To je spas u ovoj situaciji, to je jako oružje protiv neprijatelja. Mi ćemo sami da stvorimo kolektivni imunitet ukoliko se dobro organizujemo. Imamo negativne događaje povodom mutacije koronavirusa i što počinje drugo školsko polugiodište, ali ćemo se izboriti sa time”, rekao je Kon.

Podovom početka drugog dela školske godine, dr Kon je savetovao roditelje kako da se ponašaju.

,,Ukoliko roditelji primete bilo kakve blage simptome, da li respiratorne, bilo da je grip ili kovid, trebalo bi da roditelji ostave decu da rade on-line”, savetovao je epidemiolog.

Ljudi koji se vratili iz regiona da li moraju da budu u samoizolaciji?

,,Od momenta kada se nešto uvodi, od tada ta odluka trajno važi. Jako je neodgovorno da sada nešto govorim, jer ne znam kako će se situacija trajno odvijasti”, objasnio je on.

Na temu novinskog natpisa, zbog kog se epidemiolog našao na meti kritika, objasnio je šta se tačno dogodilo.

,,Izašao je naslov koji nema nikakve veze sa onime o čemu smo pričali. Ozbiljno je pitanje zašto imamo povećan broj lekara koji umiru od korone, tome je potreban ozbiljan pristup. Nisam ja taj koji treba nešo da demantuje, već sam neko ko može da kaže da je taj naslov zlonameran. To kako sam ja govorio i šta je ko razumeo, postavlja se pitanje za jednog odgovornog urednika, kako je mogao tako nešto da razume. Mogao je da reaguje urednik i da promeni naslov. Lično ja se stavljam u sukob sa kolegama, a, verujete mi, taj razgovor je bio zlonameran. Ja sam samo rekao da ne treba gledati jednostrano, već da treba sve to ispitati. Taj naslov je falsifikat, to je upravo suprotno od onoga što sam rekao”, objasnio je epidemiolog.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.